Quantcast

Degantys troleibusų laidai kauniečius gąsdino ir vertė važiuoti prieš eismą

Pirmadienio vakarą kauniečius gąsdino nuo troleibusų kontaktinio tinklo lekiančios milžiniškos žiežirbos. Mieste užfiksuoti keli panašūs incidentai, trikdę eismą.

Šviesos blyksniai buvo tokie intensyvūs, kad žmonės baiminosi nelaimių. Pagalbos kreiptasi ir į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC), kuris į įvykio vietas įvairiose miesto siuntė ugniagesius.

Daugiausia pranešimų gauta apie 18.30 val. Atvykusiems ugniagesiams tekdavo pabudėti, kol atvažiuos avarinės tarnybos. 

Dėl žaižaruojančių laidų ugniagesiai kviesti į A. Juozapavičiaus pr. Kai kurie vairuotojai, šioje vietoje išsigandę nieko gero nežadančių vaizdų, buvo priversti keisti savo kelionės maršrutą.

Panaši situacija buvo ir Nuokalnės gatvėje. Čia kai kurie vairuotojai, norėdami aplenkti pavojingas atkarpas, važiavo prieš eismą.

Nejaukiai jautėsi ir visuomeninio transporto keleiviai. "Baisu sėdėti viduje ir nežinoti, ar laimingai nuvažiuosi iki darbo", – rašė viena kaunietė.

Apie 21:30 val. gautas pranešimas, kad Tvirtovės al. dega troleibuso laidai. Nudegęs troleibuso laidas užgeso savaime. 

Pranešimas dėl A.Juozapavičiaus pr. žybsinčių laidų gautas ir antradienio rytą, apie 5:30 val.

 

 

"Kauno autobusų" Energetikos departamento vadovas Eugenijus Šmitas portalui kauno.diena.lt teigė, kad taip nutinka dėl nekokybiškų izoliatorių, kuriais vienas nuo kito izoliuojami troleibusų tinklo laidai.

"Tarp jų yra 600 V įtampa. Žiemą izoliatoriams įšalus, o po to sumirkus, jie tampa elektros laidininkais, todėl ir kibirkščiuoja", – aiškino E. Šmitas.

Kai kada, jo žiniomis, nekokybiški izoliatoriai, pagaminti iš medienos, net ir užsidega. "Dega apie 2-3 minutes, atrodo įspūdingai", – sakė specialistas.

Jis teigė, kad visame mieste yra apie 3 tūkst. tokių izoliatorių. Juos naktimis, kad būtų mažiau trukdoma eismui, bandoma keisti kokybiškesniais polimeriniais, kurių kol kas nupirkta 500 vienetų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Energetikas

Energetikas portretas
Kokios čia problemos, kad troleibusai nevažiuos, užtat meras su Žalgirio maike vaikšto

...

... portretas
ACH, vėl Kero verslininkiški planai reiškias?..

Naikint troleibusus

Naikint troleibusus portretas
Ir baigsis tos nesamonės su degančiais laidais. O tai degs ir degs, jeigu pradėjo, tai jau nebesustos. Užtenka pilnai autobusų ir mikriukų. O Kaunas turi apsivalyt nuo troleibusų ir jų laidų, išraizgytu visam mieste. Tai argi čia grožis?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių