Quantcast

Žurnalistų ir policininkų draugystę vainikavo kova

„Ką reikėtų žinoti, kad jaustumėtės saugūs darbe ir laisvalaikiu“, – balsas sklindantis iš kovinio parengimo salės žadėjo aktyvų rytmetį.

Artėjančios Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Kauno pareigūnai žurnalistus mokė savigynos pradžiamokslio.

Salėje laukė dziudo imtynininkas, olimpietis Karolis Bauža ir Lietuvos policijos mokyklos instruktorius Edmundas Štarevičius. 

Vyrai lengvais rankų ir kojų judesiais atliko keletą savigynos pratimų: jei pultų iš tolo, jei smaugtų, jei atstumas iki užpuoliko minimalus, pamokė kaip techniškai pastumti užpuoliką, kad turėtum laiko pabėgti.

Susirinkusių žurnalisčių žvilgsniai išdavė trūkstant vidinės drąsos panaudoti ką tik regėtus veiksmus, o ką jau kalbėti jei reali situacija vyktų praėjus mėnesiui.

Kol mėgintum prisiminti, kurį iš pademonstruotų dziudo imtynių veiksmų būtų geriausia naudoti, vargu ar liktų laiko pabėgimui net jei pavyktų išsivaduoti.

„Galėtume pasiūlyti prisijungti prie pradedančiųjų grupių“, – ryžto trūkumą susiremti kovinio parengimo salėje kompensuoti stengėsi Kauno patrulių rinktinės vadas Gintaras Gatulis.

Sveikindami žurnalistus profesinės dienos proga pareigūnai priminė dar vieną jų naudojamą veiksmą „Kregždutę“.

Pirmasis šį veiksmą išbandęs žinomas žmogus buvo Seimo narys Petras Gražulis. Protestuojantis seimūnas buvo „Kregždute“ išneštas savo veiksmus paaiškinti Vilniaus policijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostaba

nuostaba portretas
Šalia dar vienas straipsnis apie nuostabų policijos darbą..." Iškviesta policija jo įvykio vietoje jau neberado. Nepavyko sulaikyti Kauno centro link nurūkusio chuligano ir karštais pėdsakais. Jis galimai įvykdė ir grubų Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kurį užfiksavo greičio matuoklis, įrengtas automagistralėje Vilnius-Klaipėda. Užfiksuota, kad jau po išpuolio jo BMW, pirminiais duomenimis, lėkė Klaipėdos link 190 km/val. greičiu. Jo asmenybė identifikuota, tik padedant Estijos teisėsaugininkams:) Nusikaltėlis padarė bent 2 nusikaltimus, 190 km/val. greičiu lėkė per visą Lietuvą, o policija?:)))

nuostabu

nuostabu portretas
Šalia puikus straipsnelis..."Kauno policininkai įtariami muštynėmis vestuvėse"...Čia tai sugeba:)))

nuostabu

nuostabu portretas
Kokio lygio Lietuvos žurnalistai! Šlykštu skaityti..."Pirmasis šį veiksmą išbandęs žinomas žmogus buvo Seimo narys Petras Gražulis. Protestuojantis seimūnas buvo „Kregždute“ išneštas savo veiksmus paaiškinti Vilniaus policijos pareigūnams." Ar galite suvokti negerbiami žurnalistai savo lygį? Ar kokia išsišiepusi žurnalistė bent pagalvojo, jog Seimo narys NELIEČIAMAS? Ir jokie "Vilniaus policininkai" negali "nešti" ar kitaip liesti? Seimo narys užtikrino tvarką, kurios nesugebėjo uztikrinti "Vilniaus policininkai":) Jeigu eitynės buvo numatytos iki visiems žinomo laiko, tai po šio laiko (pakartosiu PO EITYNĖMS NUMATYTO LAIKO) Seimo narys turėjo teisę ir pareigą užtikrinti kitų piliečių konstitucines teises...ką ir darė. Nuostabi sąjunga: Kauno policininkų, kurių niekas net nekvietė į spaudos konferenciją, skirtą "kamuolinių" ir kitų gaujų sutriuškinimui, bei žurnalistų, nežinančių elementarių žmogaus teisių:) O gal žurnalistai taip pat praregės (kaip ir Kauno policija) po 19 metų?:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių