Quantcast

Išrinktas zombiškiausias Kauno pastatas

Helovino išvakarėse paskelbtas zombiškiausias Kauno pastatas. Juo tapo apleistas „Respublikos“ viešbutis.

Helovino išvakarėse paskelbtas zombiškiausias Kauno pastatas. Juo tapo apleistas „Respublikos“ viešbutis.

„Sąraše buvo apie 60 apleistų pastatų, tačiau suskaičiavus kauniečių balsus labiausiai išsiskyrė keli pretendentai į nugalėtojus – ypač dvi mūsų „įžymybės“, „vizitinės kortelės“, tai yra, „Respublika“ ir „Britanika“, – zombiškiausio pastato rinkimų rezultatus apibendrino architektas Algimantas Kančas.

Kauno visuomeninkų inicijuota akcija vyko apie mėnesį socialiniuose tinkluose bei kitoje viešoje ervėje.

„Vis dėlto lyderis labai atsirovė nuo kitų ir pelnytai laimėjo“, – sakė A.Kančas.

Nugalėtojo paskelbimo iškilmės gerokai vėlavo. Iš pradžių teko palaukti, kol persirengs koncertuoti turėję zombių gyvenimo ekspertai – muzikos grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, vėliau žiūrovai buvo priversti stebėti, kaip bandoma susitvarkyti su iškilusiais techniniais iššūkiais – niekaip neveikė mikrofonai.

Akcijos rengėjai nesklandumus aiškino pastato vaiduoklio skleidžiamai zombiška įtaka.

„Ši griuvena yra galingiausias apleistas pastatas Kaune, tad turi didžiausią poveikį miestui. Šis pastatas visus traukia atgal į sovietinį mentalitetą, kenkia kauniečių psichologinei sveikatai, tiesiog nuodija miestą. Stabdo Kauno galias būti gražiausiu, kiečiausiu Lietuvos ir Europos miestu“, – kalbėjo architektas Algirdas Kaušpėdas.

Be to, „Respublikos" savininkai, anot akcijos rengėjų, yra nesumokėję 232 tūkst. litų žemės mokesčio už 2012 ir 2013 metus.

Kauno visuomeninkai miesto valdžią ragino aktyviau kovoti su apleistų namų savininkais ir imtis ryžtingesnių veiksmų. Dabartinę situaciją susirinkusieji pavadino palaida bala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
tai zombius saudo per filmus.......

Kolka

Kolka portretas
Man tas pastatas, tai lansburginės prichvatizacijos simbolis. Pavogti žmonių turtą pavogė, bet toliau nė iš vietos - laukia "investuotojo". Vilniuje tokių pastatų irgi pakanka - Sporto rūmai, "Lietuvos" kinoteatras, Geležinkeliečių rūmai su M.Navako kabliu kaktoje. Tik Vilniaus lazdavoti niekas neleis - šiukštu kaimietukai suvažiavę Vilniun įsižeis. O minint Kauną visada naudojami epitetai - "pažadinti", "išbūdinti", "gelbėti", "pastatai-vaiduokliai". Tai vis komjaunuoliškos spaudos ir rusiško mentaliteto apraiškos. Jei Kaunui leistu pasiskolinti tiek, kiek leido Vilniui - Kauną galima būtu iškloti baltu marmuru, o Nemuną prileisti baltų jachtų...

pasipuošė

pasipuošė portretas
artistai prieš Heloviną ..........vienas plaukus nusikirpo,kitas nuo šalčio rausvai paraudo.......bobutės kalba - balius bus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių