Quantcast

,,Žiburio“ mokyklos liepsna Valstybės gimtadieniui

Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos minėjimas Kauno ,,Žiburio“ pagrindinėje mokykloje tapo įspūdinga švente. Išgirdę kalbas apie mokyklos reorganizavimą, rajono bendruomenės nariai ir jaunos šeimos, įsigijusios šiame rajone būstus, atvyko į mokyklos rengiamą Valstybės gimtadienį. Gal tai jų vaikų būsimos mokyklos žvalgytuvės, o gal tiesiog geranoriškų žmonių solidarumas, paskatinęs burtis apie gesinamą ,,Žiburio“ mokyklos liepsną?

Į mokyklos kūrybines iniciatyvas įsijungė mokinių tėvai, kaimynai, svečiai, Kauno Montesori mokyklos – darželio „Žiburėlis“ mokiniai. Bendruomenės narius ir svečius šiltai pasveikino Aukštųjų Šančių seniūnaitė Eglė Kanikovienė.

Ši ,,Žiburio“ mokyklos šventė, kaip ir daugelis Lietuvos mokyklose vykstančių renginių, džiugiai atsiliepė į Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą akciją „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai". Kaip tik dėl to visą savaitę mokykla šurmuliavo nuo įvairios mokinių veiklos. Vaikai puošė klases, kiekvienas suko galvą, kaip įdomiau sukurti trijų spalvų, geltonos-žalios-raudonos, kompoziciją.

Originalūs mokinių kūriniai buvo padaryti iš pačių netikėčiausių daiktų. Technologijų kabinete viliote viliojo gaminami trispalviai patiekalai, kuriais vaišinosi draugai, kolegos, svečiai. Mokiniai, apsirengę trijų spalvų rūbais, mokyklos aktų salėje kūrė ir demonstravo įdomias kompozicijas. Jaunieji ,,Žiburio“ meistreliai didžiavosi savo pagamintais  trispalviais suvenyrais, papuošalais, kuriuos įteikė šventės dalyviams. Mokinių taryba Lietuvos laisvės tema rengė viktoriną su prizais. Būsimi mokyklos menininkai džiugino įvairiaspalve paveikslų galerija. Visiems buvo kur akis paganyti. Daugelis šventės dalyvių įdėmiai žvelgė į mokinių fotografijos kūrinius, o taip pat į senas, čia besimokiusiųjų mokinių tėvų, senelių, brolių ir seserų suneštas nuotraukas, menančias jiems brangias klases, bylojančias apie mokyklos suole praleistą jaunystę.

Šventės kulminacija ir labiausiai įsimenantis reginys prasidėjo vidurdienį. Visi dalyviai pabiro į kiemą. Čia tarsi negęstanti jaunystės liepsna pakilo į dangų dviejų švietimo įstaigų vaikų leidžiamai 98 helio balionai, simbolizuojantys 98 Laisvės metus.

Kai sušilę ir laimingi mokiniai su tėvais kiek atvėso nuo šventės šurmulio, padėkos žodį mokyklos direktorei Astai Daugirdei  ir jos sutelktam kolektyvui tarė ,,Žiburio“ mokyklos tarybos pirmininkas Mindaugas Povilatis. Nuoširdžiai mokytojams ranką spaudė tėvai, eidami nuo vieno pedagogo prie kito dėkojo už puikų renginį, už sunkų kasdienį darbą, už ugdomą jų vaikų tautiškumo ir bendruomeniškumo jausmą. Gera nuotaika lydėjo visus susirinkusiuosius – šventė pavyko, nes mokykla atsisakė šaltų oficialių minėjimų, čia visi jautėsi vienos šeimos nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai jau taip

tai jau taip portretas
Vergų šalies patriotas piktas ant savęs

Taip taip

Taip taip portretas
Įspūdinga svente, ačiū mokyklos bendruomenei

Mama

Mama portretas
Nuostabi svente!!!!!! Mums patiko mokykla.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių