Quantcast

Zapyškį ir Kulautuvą sujungs tiltas per Nemuną?

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė ieško būdų įrengti susisiekimą tarp skirtinguose Nemuno krantuose esančio Zapyškio ir Kulautuvos: svarstoma virš upės įrengti keltuvą arba pigesnį variantą – tiltą.

Kaip BNS pasakojo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, jungtis per Nemuną leistų į vieną žiedą sujungti Kauno rajono turistinį maršrutą ir suteiktų Kauno miesto gyventojams bei kitiems rajono svečiams galimybę leistis į kelionę, aplankant kurortines Kauno apylinkėse įsikūrusias vietoves, esančias skirtinguose Nemuno krantuose.

„Trūksta jungties per Nemuną. Mes esame parengę techninį projektą lyninio keltuvo, kuris pakankamai brangus ir inžineriškai sudėtingas. Todėl svarstome kitą alternatyvą – ar nebūtų geriau pėsčiųjų ir dviračių tilto per Nemuną įrengimas“, – BNS sakė V.Makūnas.

Skaičiuojama, kad keltuvas kainuotų iki 5 mln. eurų, tiltas – per 1 mln. eurų. Pasak mero, su šia idėja greičiausiai nebus galimybių pretenduoti į Europos Sąjungos finansavimą, todėl savivaldybė rengiasi ją įgyvendinti sudarant koncesiją.

Taip pat galimas ir dar paprastesnis variantas – keltas.

Visas turistinio maršruto per Kauno rajoną ilgis yra 43 kilometrai. Jis driekiasi Nevėžio ir Nemuno pakrantėmis per Kulautuvos ir Kačerginės miestus, pro restauruoti planuojamą senąją Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią.

„Kai susitvarkys infrastruktūra, istorijos paveldo objektai, galvojame, kad ir ta jungtis su Kulautuva privalo būti. (...) Šiame maršrute yra daug dalykų, kurie sudaro sąlygas būti kurorto teritorija geram poilsiui“, – sakė Kauno rajono meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
nėra kur dėti pinigų?

Anonimas

Anonimas portretas
Perkėlą įrengti būtų techniškai paprasčiausia ir ekonomiškai pigiausia.

jonas iš kačergos

jonas iš kačergos portretas
Nesvajokit,nebus nei tilto ,nei keltuvo.Už milijoną per platų Nemuną padarysite,-nejuokinkite kalakutų.Prieplaukos kiek kainavo ar žinote???.Tilto o,tuo labiau keltuvo eksplotacijos išlaidos bus didžiulės,kas mokės ,gal kauno rajono savivaldybė,kai trūksta lėšų būtiniausims dalykams,Žvyrkelius tegu praasfaltuoja ,nes vasara visi dūsta nuo dulkių,net ir tie priveligijuoti dviratininkai.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių