Quantcast

Žaliakalnyje gatves išasfaltavo, o paskui ir vėl išrausė

Prieš keletą metų Žaliakalnyje gyventojai džiaugėsi sutvarkytais šaligatviais ir išasfaltuotomis gatvėmis. Dabar dalis jų vėl rausiamos. Gyventojai netveria pykčiu, esą praėjusį kartą buvo pakeistas ir vamzdynas.

Kauniečių skundas

Kapsų gatvė vos prieš kelis metus buvo kapitaliai suremontuota: sutvarkyti šaligatviai, paklota nauja kelio danga, tačiau prieš pat šią žiemą, gatvėje vėl pasirodė darbininkai. Gyventojai piktinasi, kad jie keičia vamzdynus, ardo asfaltą.

"Pikta, nes prieš porą metų viską tvarkė, keitė vamzdynus, iškėlė į žaliąsias vejas įvairius vandentiekio jungiklius. Kai tada viską tvarkė, sakė, kad bent dešimt metų čia nebus galima atlikti jokių kasimo darbų, nebent kažkokias tunelines invazijas, kurioms nereikia didelių kasinėjimų, o dabar yra laimėtas kažkoks ES projektas ir darbininkai pareiškė, kad keis ir tą vamzdį, kuris prieš dvejus metus buvo pakeistas", – situacija stebėjosi vietos gyventojas Gintautas P.

Jis pasakojo, kai buvo remontuojama gatvė, lūžo senieji nuotekų vamzdžiai, todėl jie pakeisti naujais. Anot jo, pagal pirminį projektą nebuvo planuota keisti vamzdynų, tačiau dėl avarijos teko įrengti naują sistemą. Vyras stebėjosi, kad dabar vėl kasamos duobės ir visas vamzdynas keičiamas.

"Gaila, kad buvo labai gerai padaryta gatvė, o dabar vėl sugadino asfaltą. Iš pradžių darbus pradėjo Kapsų gatvės gale, dabar viskas peržengė ir sankryžą su Zarasų gatve ir einama Šakių gatvės link. Būtent Kapsų gatvės atkarpoje tarp Zarasų ir Zanavykų gatvės buvo pakeisti vamzdžiai ir viskas labai gražiai sutvarkyta", – tikino Gintautas P.

ES projektas

Pasak valdininkų, ES pinigus pavyko gauti tik dabar, todėl įvairiose miesto vietose bus keičiami nuotekų tinklai. Pažeista nauja asfalto danga esą bus sutvarkyta.

"Šiemet sulaukus ES finansavimo, Kapsų gatvėje vyks buitinių nuotekų tinklų rekonstrukcija. Rekonstruoti liniją planuojama neardant visos gatvės dangos, todėl šiuo metu paruošiamieji darbai vyksta tik aplink šulinius. Čia sugadinta danga bus sutvarkyta, kaip to reikalauja rangos sutarties sąlygos", – apie vykdomus darbus Kapsų gatvėje "Kauno dienai" aiškino bendrovės "Kauno vandenys" technikos direktorius Dainius Gudavičius.

Kai tada viską tvarkė, sakė, kad bent dešimt metų čia nebus galima atlikti jokių kasimo darbų, o dabar keis ir tą vamzdį, kuris prieš du metus buvo pakeistas.

"Prižiūrėsime, kad tvarkomos dangos būtų kokybiškos. Žinoma, tokių kasinėjimų norėtųsi kuo mažiau, tačiau negalime atsisakyti didelių projektų, – kiek anksčiau yra sakęs Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Paklausus, kodėl Kapsų gatvėje keičiami ir tie vamzdžiai, kurie, gyventojų teigimu, buvo pakeisti prieš kelis metus, specialistai tikino, kad anksčiau tvarkant gatvę nebuvo numatyta rekonstruoti vamzdynų.

Dalis jų esą galėjo būti pakeisti nebent vykdant avarijos likvidavimą, tačiau pagal dabartinį projektą numatyta pakeisti visą trasą. Projektu bus keičiami visi Kapsų gatvės nuotekų tinklai, o siekiant užtikrinti patvarumą, visoje atkarpoje klojami nauji vamzdžiai, kurie nebus sudurstyti su senaisiais vamzdynais.

Iškasė ir kitur

Kaune apstu kitų pavyzdžių, kai buvo sutvarkytos gatvės, tačiau dėl "Kauno vandenų" projekto teko vėl pjaustyti kelio dangą. Miestiečiams tokie darbai nesuprantami, anot jų, jei planuojama keisti požemines komunikacijas, tačiau dar negauti ES pinigai, galbūt vertėtų šiek tiek palaukti ir viską atlikti vienu metu.

Štai sutvarkius Vytauto prospektą ilgai laukti netruko ir darbininkai atvėrė didelę duobę sankirtoje su Laisvės alėja. Tada aiškinta, kad vandentiekio tinklo renovacija vykdoma visoje Laisvės alėjoje, išskyrus jau rekonstruotą etapą. "Šioje vietoje buvo reikalinga atnaujinti visą kamerą ir sklendyną. Tai nebuvo Vytauto prospekto rangos objekto darbai ir ne defektai", – tada bandė iškastą duobę pateisinti A.Pakalniškis.

Nemažai miestiečių pasipiktinimo sukėlė ir R.Kalantos gatvėje vykę darbai. Pagrindinės Petrašiūnų arterijos – R.Kalantos gatvės remontas buvo atliktas 2016 m. Visi darbai miestui kainavo 669 tūkst. eurų. Tada buvo atnaujinta važiuojamoji kelio dalis, išasfaltuotas šaligatvis, kuris pritaikytas tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams. Kelininkai sutvarkė ir įvažas į kiemus, tačiau lygiu asfaltu miestiečiai pasidžiaugė neilgai. Šiemet šioje vietoje taip pat už ES pinigus keičiami vamzdynai. Miestiečiai pastebi, kad po rekonstrukcijos kelio danga prarado turėtą kokybę.

"Pagrindinė Petrašiūnų gatvė taip pat iškasinėta, visa pirma eismo juosta sugadinta, neįmanoma normaliai važiuoti. Manęs niekas neįtikins, kad naujai asfaltu padengus iškasinėtas vietas, jos laikys taip pat gerai, kaip vientisa asfalto danga visoje gatvėje. Ne kartą teko matyti, kad aplink duobes supilta danga greitai pradeda skilti, atsiveria duobių, tada vėl lopą ant lopo deda ir vaidina, kad remontuoja", – neūkiškais sprendimais piktinosi kaunietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jjji

Jjji portretas
Pabrezos gatve irgi tuoj tvarkys.

Dainius

Dainius portretas
Vičiūnų krabas patvarko Kauną. Patvarko tarpuose tarp Japonijos ir Bahamų. Matyt tik ant Kauno jam atsistoja.

G

G portretas
Kad Vamzdžius keičia tai labai gerai. Būtina. O ar buvo būtina skubėti su gatvių asfaltavimu, kai jau aiškėjo, kad vis tiek bus vamzdynų projektas - klausimas. Daug logiškiau griauti senas dangas, o paskui kapitaliai asfaltuoti. Vardan populiarumo paaukota darbų atlikimo seka...
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių