Quantcast

Kauno „Žalgirio“ arenos pelnas – „Žalgirio“ komandai

1 milijonas litų – toks planuojamas arenos pelnas kasmet turėtų pasiekti Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą.

1 milijonas litų – toks planuojamas „Žalgirio“ arenos pelnas kasmet turėtų pasiekti Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą. Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje pranešta, kad  „Žalgirio“ arena ir Kauno „Žalgiris“ – vienose rankose.

Arenos juridinis statusas nepasikeitė – jos koncesininkas yra viešoji įstaiga „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas", t.y. krepšinio klubas.

Kaip sakė „Žalgirio“ komandos vadovas Paulius Motiejūnas, tikimasi, kad arenos pelnas papildys krepšinio komandos biudžetą.

„Klubas ir arena turi dirbti kartu. Nuo šiol tapau ir arenos direktoriumi, darome žingsnius, kad dirbtume vienam labui – krepšinio klubui. Minimalus tikslas – uždirbti milijoną litų ir juos skirti „Žalgirio“ komandai. Tikim, kad tai padarysim", – sakė P.Motiejūnas.

Klubas bei arena turės bendrą administraciją. Patvirtinta, kad pavyko pabaigti derybas su ukrainiečių banku „Privatbank“, „Vičiūnų“ grupe. Kokioms sumoms pasirašytos sutartys, P. Motiejūnas sakė negalintis atskleisti, tik užsiminė, kad be šių rėmėjų ieškoma ir kitų, o tikslas – surinkti 5 mln. litų iš rėmėjų be savivaldybės ar valstybės įmonių.

„Iki šiol rėmėjams galėjome pasiūlyti tik reklamą krepšinio rungtynių metu. Dabar galėsime pasiūlyti reklamą ir pačioje arenoje“,  – sakė P.Motiejūnas.

Konferencijoje dalyvavęs miesto meras Andrius Kupčinskas sakė, kad tai, kiek savivaldybės paramos „Žalgiris“ gaus kitais metais, paaiškės sausio mėnesį, kuomet miesto taryboje bus tvirtinamas Kauno biudžetas.

„Savivaldybė kasmet moka 3 mln. litų koncesijos mokestį arenai už jos administravimą. Tai truks iki 2019 metų. Be šios paramos klubui, miestas kasmet papildomai skiria pinigų iš Sporto rėmimo programos“, – sakė meras.

Daug tikimasi ir iš krepšinio komandos „Garbės klubo“. Siekiama, kad jis taptų  pagrindiniu „Žalgirio“ išlaikytoju ir valdytoju. Artimiausių vieno ar dviejų sezonų tikslas – surinkti 2 mln. litų klubo narių įnašais į „Žalgirio“ biudžetą. Dabar iš šio klubo krepšinio komanda surenka apie 100 tūkst. litų per metus.

Užsiminta ir apie pavadinimo įrengimą ant arenos. Pasak A. Kupčinsko, šiuo metu savivaldybė yra gavusi architekto Eugenijaus Miliūno architektų paruoštus siūlymus. Miesto savivaldybės „Žalgirio“ arenos rėmimo fonde tam yra rezervuota 91 tūkst. litų. Tačiau, pasak mero, pavadinimui įrengti reikėtų mažiausiai 200 tūkst. litų.

Šiuo metu 99 proc. Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos akcijų priklauso komandos „Garbės klubui“, o vienas procentas – privačiai bendrovei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alee

alee portretas
is ko pelnas jei savivaldybe remia?????? fantastika.fantastiska pinigu plovimo schema.com on kaip sakant

jo

jo portretas
kodėl Kauno merui dar antrankiai neuždėti? Juk tai afera. Arena pastatyta už mokesčių mokėtojų pinigus, o jos pelnas skiriamas UAB "Žalgiris" + dar milijonai iš vargano miesto biudžeto klubui katro rungtynių negalima stebėti tiesiogiai "nemokamai" (reikia apie min. 50 lt./mėn.) nors kauniečiai lyg ir susimoka per tuos milijonus. Tai mano siūlymas nutraukti bet kokią paramą klubui ir atimti teisę naudoti pavadinime Kauno vardą, kol nebus užtikrinta galimybė visiems bent kauniečiams klubo kovas stebėti tiesiogiai ir "nemokamai"... P.S. Kodėl teisėsaugos tarnybos negina viešo intereso, leidžia vykti tokioms aferoms???

Linava

Linava portretas
Pagarba Motiejunui. Protingas vadovas
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių