Quantcast

Kauno gimnazija sulaukė žalgiriečių dovanos

Trečiadienį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) gimnazija nusidažė žaliai. Bet ne dėl to, kad visi būtų susirgę vėjaraupiais. LSMU gimnazijos moksleiviai nugalėjo konkurse „Žalgiris“ tavo mokykloje“, kurio pagrindinis prizas – krepšininkų apsilankymas mokykloje.

Žalgiriečiai atvyko apie 11 valandą ryto, bet moksleiviai išsirikiavę buvo dar prieš gerą pusvalandį. Mokyklos kieme aidėjo dainos, skanduotės, kartais per gretas nuvilnydavo banga.

Atvykusius žalgiriečius pasitiko ovacijos. Paspaudę rankas, jie išsirikiavo ant mokyklos laiptų, kur Paulius Jankūnas ir mokyklos direktorius Arūnas Bučnys apsikeitė suvenyrais, o P. Jankūnas padėkojo gimnazistams.

„Nors esame visos Lietuvos komanda, bet neabejojau, kad šį konkursą laimės būtent Kauno mokykla“, – sakė krepšininkas.

Teisybės dėlei, didelio orakulo talento niekam nereikėjo, kad atspėtų, kokio miesto mokykloje apsilankys žalgiriečiai. Konkurso taisyklės skelbė, kad laimi ta mokykla, kurios moksleiviai daugiausiai kartų apsilankys „Žalgirio“ rungtynėse. Iš Vilijampolės iki „Žalgirio“ arenos – daug paprasčiau atvažiuoti nei iš kokių Telšių.

Po sveikinimo kalbų krepšininkai užsuko į pačią mokyklą, kur pasirašė ant savo nuotraukų, apžiūrėjo turtingą mokyklos krepšinio reliktų kolekciją. Mokyklos berniukų krepšinio komanda dvejus metus laimi Mero taurę, U-15 krepšininkai – stipriausi tarp visų Lietuvos mokyklų, tarp moksleivių – ir dvi Lietuvos merginų rinktinės žaidėjos.

Pasidairę po mokyklą, žalgiriečiai susėdo mokyklos aikštyne. Komanda pasidalijo į dvi dalis, prie žalgiriečių prisijungė moksleiviai ir buvo žaidžiamas protkrepšis – viktorina apie krepšinį.

Žalgiriečiai ir moksleiviai turėjo pasukti galvas, bet to neužteko. Prieš atsakydami į klausimą, komandų kapitonai turėjo pataikyti baudos metimą. Vienos komandos kapitonu išrinktas Martynas Sajus, kitos – Jeromas Randle. Lyg žinodamas, į susitikimą neatvyko Robertas Javtokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių