Quantcast

Vytauto Didžiojo universitetas įsteigė Edukologijos institutą

  • Teksto dydis:

Su Vilniuje įsikūrusiu Lietuvos edukologijos universitetu (LEU) besijungiantis Kaune veikiantis Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) įsteigė Edukologijos institutą.

Universitetas skelbia, kad toks sprendimas priimtas „siekiant sutelkti Lietuvos edukologų pajėgas, stiprinti mokytojų rengimą ir pateisinti su šia sritimi siejamus didelius visuomenės lūkesčius“.

VDU Edukologijos institutas įsteigtas po restruktūrizacijos, į vieną padalinį sujungus Edukologijos katedrą, Švietimo studijų centrą ir Profesinio rengimo studijų centrą. Institutui vadovauja docentė Lina Kaminskienė.

Pasak L. Kaminskienės, institute suburti edukologijos ekspertai sieks stiprinti veiklą trijose srityse: rengiant kokybiškas studijas, vykdant tarptautinio masto tyrimus ir tobulinant pedagogų kvalifikaciją.

Jos teigimu, šiuo metu vienas svarbiausių iššūkių yra užtikrinti kokybiškas studijas ir jas išplėsti, rengti visų lygmenų pedagogus: įskaitant ikimokyklinio ir pradinio ugdymo bei atskirų dalykų mokytojus. Šiuo metu VDU dalykų mokytojus rengia religijos pedagogikos ir muzikos pedagogikos studijų programose bei pedagogikos profesinių studijų programoje.

Lietuvoje vykstant universitetų pertvarkai VDU ir LEU sutarė dėl jungimosi, numatyta Kaune formuoti naują mokytojų rengimo centrą. Anksčiau skelbta, kad LEU turėtų tapti VDU Švietimo akademija.

Anksčiau besijungiantys universitetai svarstė galimybę, kad LEU taptų Kaune įsikūrusio Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija Vilniuje, tačiau tam pasipriešino Švietimo ir mokslo ministerija. Ministerija argumentavo, kad taip sostinėje būtų dubliuojama Vilniaus universiteto, kuris irgi rengs pedagogus, veikla.

Seime rugsėjį per spaudos konferenciją pranešus apie VDU ir LEU jungimąsi buvo pateikta informacija, kad šiuo metu Edukologijos universitete studijuojantiems studentams bus sudarytos sąlygos studijas pabaigti Vilniuje, tačiau naujas priėmimas į jungtinio universiteto mokytojų rengimo programas nuo 2018 metų vyks Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Mokytojais dirba ir Vilniaus universiteto auklėtiniai, tačiau nuo to mokytojų profesijos vertinimas nepakyla.

Goga is svietimo ir ugdymo ministerijos

Goga is svietimo ir ugdymo ministerijos  portretas
Siam universitete Kauno Dienos zurmalistai mokysis kaip zodi Edukologija parasyti zodziais kurie yra Lietuviu kalbos zodyne.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių