Quantcast

VPT: Kauno tardymo izoliatorius pažeidė įstatymą

Kauno tardymo izoliatorius (KTI) pažeidė įstatymą, nes sutartį su tiekėju sudarė neįvykdęs viešųjų pirkimų procedūrų, nustatė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Kaip išvadose rašo VPT, liepą KTI savo tinklalapyje patalpino skelbimą, kuriuo kvietė atsiliepti tiekėjus, galinčius tardymo izoliatoriuje laikomus asmenis aprūpinti maisto produktais, būtiniausiais reikmenimis ir kitais daiktais.

Praėjus keturioms dienoms nuo paskelbimo, KTI su tiekėju „Dylan distribution“ sudarė bendradarbiavimo sutartį. Joje buvo nurodyta, kad „šalys įsipareigoja kryptingai, abipusiškai naudingai bendradarbiauti, siekiant užtikrinti suimtųjų ir nuteistųjų teisės apsipirkti įgyvendinimą“.

VPT paprašius pagrįsti sprendimą vykdyti konkursą neskelbiant viešųjų pirkimų procedūrų KTI nurodė, kad skelbimas nėra konkursas viešųjų ryšių prasme, nes KTI nesiekia įsigyti prekių ar paslaugų naudojant biudžeto lėšas, ir, kad prekes įsigyja ne KTI, o suimtieji ir nuteistieji savo lėšomis.

Vis dėlto VPT atkreipia dėmesį, kad sutarties sudarymui privalu taikyti viešųjų pirkimų procedūras, nes nėra būtina, kad galutinę naudą iš jos gautų KTI.

„Tai, kad perkančioji organizacija negauna (ar ne visada gauna) tiesioginės naudos iš viešojo pirkimo sutarties, kaip jos rezultato, ypač kai atlieka viešąsias, įstatymų deleguotas funkcijas, nereiškia, kad sutarties sudarymas jai neturi ekonominės vertės”, - rašo VPT.

Anot VPT, KTI taip pat nurodė, kad sudaryti bendradarbiavimo sutartį buvo neišvengiamai būtina dėl „įvykio, kurio perkančioji organizacija negalėjo numatyti“.

Tačiau VPT pastebi, kad KTI atlikti veiksmai paneigia ypatingos skubos aplinkybes.

KTI, žinodamas, kad sutartis, pagal kurią iki tol nuteistieji įsigydavo produktus ir reikmenis, galioja iki liepos 17 dienos, naują konkursą paskelbė tik liepos 11 dieną.

„Taip pat KTI žinojo apie Kalėjimų departamento nustatytus veiklų įvykdymo terminus, tačiau nesiėmė jokių veiksmų sudaryti suimtųjų, nuteistųjų asmenų maisto, būtiniausių reikmenų ir kitų daiktų aprūpinimo sutartį vadovaujantis įstatymo reikalavimais”, - akcentuoja VPT.

VPT rekomenduoja sutartį nutraukti ir, esant poreikiui, organizuoti viešąjį pirkimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Manau kaltu ir liks ,,izoliatorius'',nes tikra kaltininkė ir korupcijos pradžių pradžia,nors ir nušalinta,bet vis dar su generolo pagonais.

Janina-Rovena

Janina-Rovena portretas
Labai gerai ir teisingai,kad atsirado kontrole didesne ir dar galetu spausti tuos vagis gudrucius,nes kur pinigai,ten vaiksto,ten ir afioros baisios prasideda,o paskui valdzia ciulba,kad biudzete nera pinigu!!!

Čarlis

Čarlis portretas
Žinoma nei žodeliu neužsiminė, kad tuo metu, kai pravedė tokį "pirkimėlį" įstaigai vadovavo Kazėnienė. Biški apsijuoktu tie kas ją iškėlė ant teisingumo deivės pjedestalo ;)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių