Quantcast

Vilijampoliečiai jau įvertino naujuosius požeminius konteinerius

  • Teksto dydis:

Kaune įsibėgėja naujos kartos pusiau požeminių suomiškų „Molok“ konteinerių įrengimas. Pirmieji į beveik 3 metrų gylį įleidžiamus konteinerius išbandė vilijampoliečiai. Iš viso šioje miesto seniūnijoje įrengtos 46 modernios atliekų surinkimo aikštelės, o iki metų pabaigos visame mieste tokių aikštelių skaičius pasieks 500.

„Senus, dažnai šiukšlynais virsdavusius konteinerius keičiame švariais, naujos kartos konteineriais. Po žeme įkasti konteineriai yra įprasti vakarų Europos šalyse. Jie ir patys atrodo kur kas estetiškiau, ir padeda užtikrinti tvarką aplink“, – teigė Kauno miesto tarybos Darnios plėtros ir investicijų komiteto pirmininkas Visvaldas Varžinskas.

Naujieji konteineriai pirmiausiai įrengti Vilijampolėje esančių daugiabučių namų kiemuose. 2,6 metrų gylio naujos kartos pusiau požeminiai konteineriai baigiami montuoti ir didžiausioje Kauno seniūnijoje – Šilainiuose. Lygiagrečiai darbai vyksta Eigulių ir Dainavos seniūnijose.

„Šią savaitę iš Vilijampolės planuojame išvežti paskutinius likusius senuosius konteinerius. Tą patį veiksmą kiek vėliau atliksime ir Šilainiuose“, – tikino bendrovės „Kauno švara“ atstovai.

Įrengiant naujuosius konteinerius, po žeme yra užkasama 60 procentų jo talpos. Virš žemės konteineris iškilęs maždaug 1,2 metro. Pasak specialistų, nuo žemės einantis šaltis stabdo bakterijų augimą, todėl iš konteinerio nesklinda nemalonūs kvapai. Į jo viduje esančią tvirtą betoninę kapsulę dedamas daugkartinis maišas iš polipropileno, kurį šiukšliavežė iškelia kranu iš kapsulės ir po aptarnavimo sugrąžina atgal.

Miesto vietose, kur dėl techninių galimybių neįmanoma įrengti pusiau požeminių konteinerių, įrengiamos aikštelės su kietu trinkelių pagrindu, kuriose bus pastatyti šiuo metu naudojami antžeminiai konteineriai.

Specialistų teigimu, patvarios medžiagos užtikrins patikimą naujųjų konteinerių naudojimą bent kelis dešimtmečius. Prireikus sudedamąsias bus dalis galima pakeisti arba atnaujinti. Konteinerio korpusas pagamintas iš betono, o apdaila – iš medžio kompozito. Konteinerio korpusas ir jo apdailos medžiagos yra atsparios vandeniui, atmosferos pokyčiams, temperatūrų kaitai.

Kaune iš viso bus įrengta 500 tokių aikštelių, kuriose bus 1,5 tūkst. konteinerių. Jų gamyba ir įrengimas iš viso kainuos 4,48 mln. eurų. Didžiąją dalį šių lėšų (85 proc.) finansuoja Europos Sąjungos Sanglaudos fondas, o likusią dalį – Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja

Gyventoja portretas
Smarvės bus tik daugiau, na, bet tai geras būdas pinigų išplovimui. O svarbiausia - dar ir turėsim susimokėti padidintais šiukšlių tvarkymo ir išvežimo mokesčiais.

...

... portretas
Mes konteineriams, ar konteineriai mums?

Agota

Agota portretas
Viskas lyg ir būtų neblogai, bet kad mūsų kauniečių galvelėse, dar didelė netvarka. Atnešiau ir išmečiau kur pakliuvo.Aišku popieriui, stikliui plastikui naujieji konteineriai per maži, negi to nemato ŠVAROS vadovai, čia reikalinga kažką pakeisti, arba dažniau vežti šiukšlias o ne kartą per savaitę, ponai valdininkai,
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių