Quantcast

Vilijampolės gyventojai skundžiasi: tvoromis eiti nemokame

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Kauno dienai" vilijampoliečiai skundėsi negalintys grįžti namo nepažeidę kelių eismo taisyklių. Daugelyje gatvių aplink Lietuvos veterinarijos akademiją nėra šaligatvių, o jei ir yra, jie užstatyti automobiliais.

"Tvoromis eiti nemokame", – teisinasi mažų Vilijampolės gatvelių gyventojai. Policijos raginimai visiems eismo dalyviams laikytis Kelių eismo taisyklių, čia gyvenančiuosius varo į neviltį – jie net ir norėdami to negali padaryti ir dar negreitai galės.

Primena kaimą

Kai kurios Vilijampolės mikrorajono gatvelės labiau primena mažo Lietuvos bažnytkaimio gatveles, nei antro pagal dydį Lietuvos miesto gatves. Kita vertus, gana rizikinga įžeisti kurį nors mažesnį šalies miestą, nes neretai jų gatvės ir šaligatviai labiau išpuoselėti.

"Kauno dienai" vilijampoliečiai skundėsi negalintys grįžti namo nepažeidę kelių eismo taisyklių. Daugelyje gatvių aplink Lietuvos veterinarijos akademiją nėra šaligatvių, o jei ir yra, jie užstatyti automobiliais.

Taigi tokių gatvelių gyventojai priversti eiti važiuojamąja kelio dalimi. Kai kurios  Vilijampolės gatvės, pavyzdžiui, Erdvilo, Juodaičių, A.Stulginskio, Lampėdžių g. yra ganėtinai judrios, jomis važiuoja ir sunkiasvoris transportas.

Jaučiasi nesaugūs

"Gal pagaliau būsime išgirsti", – vylėsi nuo vaikystės Vilijampolėje gyvenanti Jadvyga Valaitienė. Moteris tikino, kad ji pati ir gretimų gatvių gyventojai rašė į Kauno savivaldybę. Žmonės prašė įvertinti gatvių būklę ir rasti visiems eismo dalyviams tinkamą sprendimą.

Eismas Erdvilo g. yra abiejų krypčių. Tik pernai buvo pastatytas ženklas, draudžiantis vienoje gatvės pusėje statyti automobilius, kita palikta pėstiesiems. "Dabar tai nieko, nes sausa. Tačiau žiemą čia būna sniego pusnys, po lietaus – balos. Eiti gatve baisu, nes mašinos lekia iš abiejų pusių. Kitą kartą nors imk ir tvoromis eik", – pasakojo ilgametė gyventoja.

Jai pritarė už namo tvoros stovėjęs Ramūnas Rimkus. "Nors vienoje pusėje padarytų šaligatvį. To pakaktų, kad jaustumėmės šiek tiek saugesni. Šioje gatvėje anksčiau buvo vienos krypties eismas. Tada dar šiek tiek paprasčiau buvo, o dabar abiem kryptimis važiuojama, vienoje pusėje Veterinarijos akademijos studentai automobilius rikiuoja, todėl pėstieji eina pasišokinėdami", – kaimynei pritarė kaunietis.

Gyventojai pasakojo, kad kitose gatvėse, kuriose yra šaligatviai, vairuotojai automobilius įsigudrinę statyti ant jų. Žmonės juokiasi, kad policija rengiasi bausti aplaidžius pėsčiuosius, o tokius vairuotojus pamiršta.

Kiti prioritetai

Kauno savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sutiko, kad gatvelių Vilijampolėje būklė prasta. Tačiau priminė, kad ten daugiausia yra privatūs namai. Ir nors pripažino apverktiną Vilijampolės gatvelių padėtį, A.Pakalniškis nieko džiuginamo pažadėti negalėjo.

"Šiemet pagrindinės lėšos bus skiriamos magistralinėms gatvėms. Vilijampolės gatvelių gyventojai, ko gero, taip pat važinėja magistralinėmis gatvėmis, negalima sakyti, kad gerų pokyčių nėra. Tačiau mažoms Vilijampolės gatvėms lėšų nenumatyta. Tik tuomet, kai bus sutvarkytos magistralinės, Kauno savivaldybė ketina imtis mažųjų gatvelių remonto", – pareiškė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pasak A.Pakalniškio, šįmet pagrindinis dėmesys bus skiriamas Raudondvario pl.: vykdoma esminė rekonstrukcija – tokia, kokia buvo atlikta A. Juozapavičiaus pr. ar Parodos g. Taip pat planuojama kapitaliai sutvarkyti K. Baršausko g., Pramonės pr., Taikos pr, Tvirtovės al., likusią K. Petrausko g. atkarpą, Savanorių pr. ir Veiverių g. – prasčiausios būklės atkarpas.

Kelio remonto darbų sulauks ir mažesnės miesto gatvės, tačiau tikslų gatvių, kurios bus tvarkomos šįmet, sąrašą artimiausiuose posėdžiuose tvirtins Kauno miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PROTINGUOLIUI

PROTINGUOLIUI portretas
Kalba eina apie rajona, aplink Buvusią JŪRATĘ, ten kur Henytės chata ir pan, kitoje pusėje Koklių gatvelė ir aplinkinės. Ten amžiais nebuvo šaligatvių, gal tik prieš 15 -20 metų kai kurias jas asfaltavo arba Lampėdžių gatvė ir aplinkinės apie studentų bendrabučius. Vaikinukas pamatė žodį "Lampėdžiai" ir ėmė aiškinti kaip nuvažiuoti į Žaliakalnį. Kai dar nebuvo Taksi parko prie Nemuno, Lampėdžių gatvėje buvo apie 1960 metus Taksi parkas. Ne geriau ir Kalnų gatvėje bei aplinkinėse gatvelėse.

vycka

vycka portretas
kas skaiciavo kiek gatviu Vilijampolej yra kur vaziuojama dalis lipa ant tvoru...apie saligatvio 5 cm net kalbos nera...

jjjjjjjjjjj

jjjjjjjjjjj portretas
Netoli gyvenu ir stebiuosi kaip isauginti dabartiniai zmones kaip robotai . Seniau galvojau ,kad gal tokios tik blondines ,bet kai matau ,kad nuo Lampedziu solidus zmones vaziuoja siomis gatvelemis i Zaliakalni tai ne juokas ,o pasibaisejimas ima . kazkas kazkada sita pravaziavima parode ir pjauna tarp mokomuju ,junginedami mazas pavaras ,spustis ant sankryzeliu ,benzina eikvodami ir nervus . Tuo tarpu nuo lampedziu vaziuojant uz Statoilo degalines yra posukis i desine link Kombo kavines link Upes ir placiausia tuscia gatve pro buvusi taksi parka . Ties Vilijampoles tiltu vienas svisaforas ir nuo jo per Neries krantine svariai atsirandama Zaliakalnyje . Bet ne smegenys nedirba ,kad atsirinkti optimalu keliones marsruta . Bet tokiu ir neismokysi ,nes tuscios makaules .Tas pats kai nuo MIlikoniu kalno vaziuoja ,suka i Stulginskio ir vaziuoja i raudondavario plenta kai puikiausias kelias yra nusileisti nuo Silainiu Kedainiu gatve pro forta . Visa laika pagrindine gatve . Tiek to
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių