Quantcast

Vilijampolės globos namų direktorius nusprendė atsistatydinti

Po vienuolikmečio berniuko žūties Kauno Vilijampolės socialinės globos namų direktorius Linas Butkus nusprendė atsistatydinti iš pareigų. Jis žada kitą savaitę važiuoti į ministeriją.

Anksčiau pareiškęs, kad nesirengia žengti tokio žingsnio, po pokalbių su šalies vadove Dalia Grybauskaite ir Socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene bei pasitaręs su namiškiais priėmė kraštutinį sprendimą.

„Aš, kaip šios įstaigos vadovas, nejaučiu tiesioginės atsakomybės dėl šio nelaimingo atsitikimo, tačiau kaip žmogus jaučiu moralinę atsakomybę. Atsižvelgiant į tai, atsistatydinsiu iš užimamų Vilijampolės socialinės globos namų direktoriaus pareigų“, - sausakimšoje Vilijampolės socialinės globos namų salėje sakė L.Butkus.

Policijos duomenimis, nelaimė Vilijampolės globos namuose įvyko antradienį apie 10.50 valandą. Pro trečio aukšto langą iškritęs berniukas po kelių valandų mirė ligoninėje.

Globos namų atstovai tvirtino kol kas negalintys atsakyti, kaip taip atsitiko, kad langas, pro kurį iškrito vaikas, buvo tik privertas. Esą pagal nustatytą tvarką, visuose globos namu languose rankenos turi būti išimtos, o langai uždaryti.

Direktorius patikslino, kad kitą savaitę važiuos į ministeriją įteikti atsistatydinimo pareiškimo. Tačiau tokį L.Butkaus sprendimą dar gali koreguoti darbuotojų spaudimas. Pilnutėlėje salėje nugriaudėjo audringi plojimai, kai viena iš darbuotojų paprašė direktoriaus likti einamose pareigose.

Po pareiškimo žurnalistams apie atsistatydinimą užsimezgusi diskusija labiau priminė tarpusavio santykių aiškinimasį. Kauno Vilijampolės socialinės globos namuose yra dvi profesinės sąjungos. Skiriasi jų abiejų vidinės situacijos aiškinimai.

Klausantis dėliojasi dviejų tiesų paveikslas. Darbuotojai vieni kitus kaltino nederamu elgesiu su globos namų auklėtiniais, intrigomis ir paskalų skleidimu. Darbuotojai taip įsiaudrino, kad pamiršo į renginį pakvietę ne tik žurnalistus, tačiau ir globos namų auklėtinius.

Per šalies vadovės Dalios Grybauskaitės vizitą sublizgėjęs Mantukas parodė kitą savo veidą. Jis niršo ir pyko ant direktoriaus pusės nepalaikančios vietinės profsąjungos lyderio.

Baigiantis audringai konferencijai kolega žurnalistas pastebėjo, kad globos namų auklėtiniai buvo įsitaisę prie atdaros salės lango, tačiau administracija nuramino, kad jie nebe vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Siulyciau visiems pasavanoriauti per atostogas tokio tipo istaigose. Patirtis bus idomi. As dirbau 13 metu ir zinau, kad mostelejimu nepakeisi sitacijos. As kalbu apie visas globos istaigas. Su seimomis reikia dirbti, kad vaikai i jas nepapultu...

kodel

kodel portretas
kodel kaltinamas tik vadovas. Juk pries keleta metu buvo duotas nurodymas tuoletuose ideti spyneles is vidaus. Darbuotojai tam priesinosi, nes uzsirakinus vaikui is vidaus gali ivykti priepuolis, nugriuti, arba kaip siuo ivykiu- islipti per langa. Tuo metu visiems irodinejo, kad vaikas turi tureti irgi privatuma. Nekaltinkim vadovo, tai kalta SISTEMA !!! Visur ir visiems nutinka kazkada nelaime. Tik vienu gal but skaudesne, kitu maziau. Stengesi zmogus kiek galejo, kad butu visiems gerai, o cia rasyk prasyma ir lauk. Kitam atejus gali buti dar sunkiau. labai noretusi, kad L.Butkus liktu savo pareigose.

Vargšai vaikai

Vargšai vaikai portretas
Kodėl niekas nekelia klausimo - KUR visų šitų neįgalių vaikų tėvai, KODĖL jie atsikratė jais kaip nereikalingais daiktais ir užkrovė naštą valstybei - visiems mums. Baisu kaip aukojasi svetimi žmonės augindami tuos neprognozuojamus vaikus. Tiems vaikams reikėtų kiekvienam po auklę, ir jokių perspektyvų su jais - kol gyvens tol bus našta ir nebijokime tai pasakyti.Girtuokliai daugumoje daro ir gimdo nelaimingus invalidus ir patys dingsta, o kiek kainuoja jų išlaikymas???.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių