Quantcast

VIII fortą vadavo iš šabakštyno gniaužtų

Apžėlęs VIII fortas sulaukė iniciatyvių kauniečių vizito. Istorijai neabejingi žmonės griebė įrankius ir pradėjo kuopti per ilgus metus įsikerojusius krūmus bei žoles.

Šiame forte šį pavasarį buvo sukviesta talka. Tuomet iš istorinės vietos prieigų išgabenta daug įvairiausių šiukšlių. Tačiau šeštadienį visuomenininkai vėl kibo į darbus. Apsiginklavę įvairiais įrankiais pradėjo valyti šlaitus.

„Pasirūpinome įrankiais, pirštinėmis, užkandžiais. Labai džiugu, kad šį kartą prie forto talkos labai daug prisidėjo rėmėjai. Taip pat nemažai ir šiaip kauniečių prisijungė prie iniciatyvos, manau, kad kokia penkiasdešimt žmonių tikrai yra. Tai tampa visuomenei svarbu ir praktiškai visuose fortuose atsiranda žmonių, kurie prisideda, kad istorija būtų išsaugota“, - kalbėjo Kauno tvirtovės regioninis parko direktoriaus pavaduotojas Ovidijus Jurkša.

Fortų entuziastas tikino, kad šeštadienio talkos sąraše – sutvarkyti užnugario kareivinių apsaugos griovį ir kaponierių, kuris yra pagrindinis šio forto objektas. „Vienas gražiausių objektų, tokia betoninė dalis, vadinama cepelinu, užgožta krūmynų ir šabakštynų, tad savanoriai nuo Pryšmančių gatvės keliauja į centrą. Manau, kad daug padarysime, nes esame darbais pasiskirstę ir sparčiai judame pirmyn“, - pridūrė O.Jurkša.

„Manau, kad reikia auklėti jaunimą, kad prisidėtų prie visuomeninių veiklų ir padėtų tvarkyti savo miestą bei saugotų istoriją. Aš pati esu istorikė, tad tai jau man įaugę į kraują, nes tik padėdami vieni kitiems galime kurti Lietuvą“, - sakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos mokytoja Sandra Gautytė, kartu atsivedusi dešimtokus.

Talkoje dalyvavo ir Kauno tarybos narys Rimantas Mikaitis. Jis džiaugėsi, kad šį kartą talkoje dalyvauja ir profesionalai, kurie moka elgtis su technika. „Čia turi būti nuolatinė prieiga ir būtų pritaikyta visuomenės poreikiams. Nenorime, kad ši vieta būtų išgertuvių vieta. Norisi, kad čia kauniečiai galėtų laisvai ateiti ir pasivaikščioti. Be to, tikimės, kad tvarka įkvėps kitus, nes kai pavasarį išvežėme šiukšles, per vasarą jų nepadaugėjo, apaugo tik žolės“, - sakė Šaulių sąjungai priklausantis politikas.

Talkos organizatoriai informavo, jog spalio 15-ąją VIII forte planuojama surengti asociacijos „Kauno tvirtovė“ sezono uždarymą, todėl tikisi spėti sutvarkyti prieigas. Taip pat kviečia kauniečius dalyvauti šventėje bei kartu prisidėti prie istorinių vietų išsaugojimo idėjų.


Šiame straipsnyje: VIII fortaskaunastalka

NAUJAUSI KOMENTARAI

o kas kaltas

o kas kaltas portretas
dėl tų šabakštynų? Ar ne seniunijos,savivaldybė ?

asociacija Kauno tvirtovė

asociacija Kauno tvirtovė portretas
Apie talkas informaciją apie talkas patalpina facebook erdvėję, mielai išspausdina skelbimą Kauno diena reikia tik sekti. Šiemet buvo virš 15 talkų beveik visas skelbėme. Spalio 15 dieną VIII forte vyks asociacijos Kauno tvirtovė sezono uždarymo šventė. Kviečiame dalyvauti.

VII fortas

VII fortas portretas
Ar tik ne cia buvo pirma zydu saudymo vieta?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių