Quantcast

Vietoj kelionės į Siciliją – kova dėl pinigų

Kaunietė gimtadienio proga norėjo pailsėti saulėtoje Italijoje, tačiau kelionė netikėtai atšaukta. Negana to, užuot smagiai papramogavusi, ji buvo priversta kovoti, kad atgautų sumokėtą avansą.

Gražūs planai

Į "Kauno dieną" kreipėsi Laura Paštukė. Ji pasakojo, kad dar rugpjūtį susidomėjo žaliavalgės Gražinos Gum pasiūlyta kelione į Italiją. Sicilijoje moteris turėjo ilsėti visą savaitę, spalio 9–16 d.

Kaunietė pasakojo dažniausiai keliaujanti su šeima, tačiau šį kartą vyras norėjo ją vieną gimtadienio proga palepinti "Detox" atostogomis. Jos ypatingos tuo, kad saulėtojoje Italijoje turėjo visas laikas būti skiriamas kūno ir sielos harmonijai: masažai, organizmo valymo procedūros, joga ir kiti malonumai. Deja, viskas susiklostė visiškai kitaip, nei buvo planuota.

"Oficialiame jos puslapyje pasiūlymo jau nebuvo ir man atsiuntė asmeninį pasiūlymą. Iš karto sakė pervesti pusę kelionės sumos – 700 eurų. Taip pat buvo nurodyta, kad patys turėsime pirkti skrydžio bilietus. Pasitarėme su vyru ir nusprendėme, kad man tikrai reikia pailsėti ir skirti laiko sau, todėl pervedėme nurodytą sumą ir nusipirkome bilietus, tačiau rugsėjį sužinojome, kad kelionė atšaukta", – pasakojo L.Paštukė.

Delsė grąžinti avansą

Ji pasakojo, kad piktumai su žaliavalge ir sveikos gyvensenos propaguotoja Gražina Gum ir bendrove "Super produktai" kilo ne dėl to, kad nepamatė Italijos saulės spindulių, o dėl to, kad sunkiai sekėsi atgauti sumokėtą avansą.

L.Paštutė užsiminė, kad į tokią situaciją pakliuvo pirmą kartą. Jai sveikuolė vis žadėdavo, kad pinigai bus pervesti po dviejų dienų, pirmadienį, penktadienį, vėl pirmadienį. Taip ne vieną kartą atidėliojant pinigų grąžinimo terminą, moteris pradėjo svarstyti, ar iš viso pavyks atgauti sumokėtus pinigus.

"Mums telefonu paskambino ir pasakė, kad kelionė neįvyks, nes juos apgavo italai, ir pinigus perves po dviejų dienų. Po to laiko skambinau, girdėjau kitus terminus ir vis aiškinta, kad perves. Galiausiai jie pasakė, kad areštuotos jų įmonės sąskaitos, tad renka pinigus ir tikrai tikrai mums perves, tikrai renka pinigus ir atsiskaitys. Sėdime, laukiame ir nesulaukiame", – stebėjosi Laura.

Į Italiją išvykti norėjusi kaunietė užsiminė, kad vėliau  Gražina pradėjo nekelti telefono ragelio. Apstulbino ir gauta SMS žinutė.

"Gavome žinutę, kurioje ji rašė, kad kas mums yra tie keli šimtai eurų, ko čia mes dėl jų draskomės. Na, žinote, man 700 eurų – tikrai nemaža suma, todėl nesinori jos veltui išmesti. Būčiau jums neskambinusi, jei ji nepristatytų savęs kaip žvaigždės ir žaliavalgės. Juk kaip tik žaliavalgiai turėtų teisinga kryptimi judėti ir gyventi, o ne apgaudinėti", – "Kauno dienai" pasakojo  L.Paštukė.

Moteris sakė, kad pinigai už kelionę buvo pervesti iš vyro banko sąskaitos.

"Kauno dienai" pradėjus domėtis šia istorija, Laura gavo iš bendrovės "Super produktai" direktoriaus Sauliaus Mockaus laišką, kad pinigai bus pervesti. Tiesa, iki nurodyto termino ją pasiekė ne visa suma.

Užvakar L.Paštukė patvirtino, kad praėjusią savaitę pavyko šiaip ne taip atgauti visus pinigus. "Net neabejoju, kad tai pavyko padaryti tik dėl to, kad šia istorija susidomėjo "Kauno diena", – sakė moteris.

Menkino klientus?

Žaliųjų receptų autorė Gražinos Gumuliauskienės, kuri socialiniuose tinkluose prisistato kaip Gražina Gum, "Kauno dieną" bandė įtikinti, kad jokios problemos esą nėra ir nebuvo. Pinigų grąžinti anksčiau esą negalėjo dėl susidariusios finansinės situacijos.

Delsusi grąžinti pinigus žaliavalgė net bandė piktintis, kad esą per viešumą bandoma sužlugdyti jos verslą, jai piktybiškai kenkiama.

"Nusiųstas oficialus raštas ir pinigai bus pervesti, todėl nėra čia apie ką kalbėtis. Jie patys iš pradžių nieko nenorėjo, paskambinę rėkė, buvo neįmanoma normaliai susitarti, nors aš visą laiką mandagiai kalbėjau. Mes norėjome padaryti gerą dalyką, tačiau italai iš pradžių mums pasiūlė vieną kainą, po to gerokai brangiau, todėl kelionę reikėjo atšaukti. Mes ir patys patyrėme nuostolių", – telefonu nenoriai kalbėjo Gražina.

Ji taip pat bandė sumenkinti klientų pretenzijas, esą keli šimtai eurų yra neverti tokio dėmesio ir tiek emocijų, nes jei žmonės gali sau leisti nusipirkti kelionę, tai nėra visiški vargšai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalis

Vitalis portretas
Nepasitikėkite šiuo žmogumi, nei Gražina Gum nei jos vadovu Sauliumi Mockumi. "Aferistai" kokių maža, pasiima prekes iš tiekėjų ir neatsiskaito, kaip teksto autorė ir rašo. Kad vis žada, bus rytoj, poryt ir t.t.

teisingai

teisingai portretas
Labai teisingai pasielgė, kad pakėlė triukšmą. Jau pakankamai žmonės yra apgauti. Jei imasi verslo, tai turi nešt atsakomybę.

cha...

cha... portretas
jeigu zaliavalgiams !700 euru+aero bilietai yra niekai tai tegul kas ketvirtyje metuose tokia MENKUTE suma perveda CARITUI- vargstantiems.o kitaip ar nereiketu apgaviku FABRIKA uzdaryti?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių