Quantcast

Po incidento Kauno gimnazijoje – audringi atgarsiai

Trečiadienį socialiniame tinklalapyje „Facebook“ audringos reakcijos sulaukė Saugirdo Vaitulionio įkelta nuotrauka ir įrašas, kuriame jis teigia turintis informacijos apie smurto protrūkį Kauno „Rasos“ gimnazijoje. Nors ši informacija pasirodė tik šiandien, pasidomėjus paaiškėjo, kad incidentas jau gerokai anksčiau aptartas ne tik mokyklos, bet ir Švietimo skyriaus lygmenyje. Šiandien dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Gavau laišką su vaizdo įrašu, kur prestižinėje Kauno „Rasos“ gimnazijoje kastetu (!!!) daužomas devintokas. Daužo kitas mokinys. Prestižine save laikanti gimnazija šį incidentą užglaistė ir, akivaizdu, viešumos tai nepasiekė. Kelis kartus žiūrėjau, kaip vaiką kastetu į veidą ir šonus vanoja Kauno auksinio jaunimo bernužėlis. Kol nepradėjot klausinėt, kur vaizdo įrašas, tai jo negaliu viešinti dėl nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymo. Nes net tą durnių su kastetu jis saugo. Bet gal vėliau nepatingėsiu veidus užblūrinti“, – taip savo įrašą pradeda S. Vaitulionis.

Toliau vyras ne tik pasidalija nuogąstavimais dėl čia besimokančių vaikų, bet ir pataria tėvams gerai pagalvoti prieš vedant juos į šią švietimo įstaigą.„

„Klaikstame nuo amerikiečių paauglių, kurie į mokyklas atsineša ginklus ir išvanoja pusę klasės? Ne už kalnų ir pas mus, akivaizdu. Šiandien – kastetas kuprinėje, rytoj – peilis, kurį lengvai galima suvaryti kokiai į pasimatymą atsisakiusiai eiti klasiokei. Tai, mieli kauniečiai, kurie vaikus leidžia į Rasos gimnaziją, pagalvokit, ar labai saugioje aplinkoje mokosi jūsų vaikai. Nes, panašu, kad gimnazijai dzin, kad mokiniai į ją ginklus nešasi ir daužo kitus.  Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, ką jūs?“ – kreipimusi į atsakingus asmenis įrašą baigia jis.

S. Vaitulionio viešai pasidalintomis įžvalgomis per kelias minutes susižavėjo daugybė komentatorių, šį incidentą ragino kuo greičiau viešinti.

Įvykis – jau žinomas

Aprašytas įvykis Kauno „Rasos“ gimnazijoje įvyko netrukus po šių mokslo metų pradžios. Apie incidentą buvo pranešta Kauno švietimo skyriaus atstovams, incidente dalyvavusių moksleivių tėvams, į mokyklą buvo atvykusi Vaiko gerovės komisija.

Kauno švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika „Kauno dienai“ paaiškino, kad mokyklų vadovai apie visus mokyklose įvykusius incidentus privalo pranešti Kauno švietimo skyriui. Net tais atvejais, kai mokykla savo jėgomis suvaldo situaciją, ją sprendžia, įvykis turi būti žinomas Švietimo skyriui.

V. Mažeika „Kauno dienai“ tvirtino, kad tokia tvarka buvo nustatyta siekiant žinoti realų vaizdą apie mokyklos gyvenimą. Kad nebūtų noro užglaistyti konfliktą, bet nespręsti problemos.

Kauno švietimo skyriaus vedėjo vertinimu, Kauno „Rasos“ gimnazijos administracija pasielgė tinkamai. Incidento ne tik neslėpė, o jį sprendė ir pasiekė visoms pusėms tikusių susitarimų.

Mokinį mušusio ir sumušto mokinio tėvai taip pat aptarė incidentą ir tarpusavyje apsisprendė ką ir kaip daryti.

„Kauno diena“ bendravo tiek su Švietimo skyriaus vedėju, tiek su Rasos gimnazijos direktoriumi. Jie neneigė, kad incidento iniciatorius kelia rūpesčių. Abu vadovai patvirtino, kad mušeika bus stebimas. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Netrukus po internete paskleistos informacijos Kauno policija išplatino pranešimą apie pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Kauno pareigūnai nėra gavę ir užregistravę pranešimo, kad Kaune, P. Lukšio g. esančioje ugdymo įstaigoje būtų vykęs konfliktas, kurio metu būtų sužalotas nepilnametis. Reaguodami į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes, jaunuolis galimai dalyvavęs konflikte – nustatytas“, – teigiama jame.

Pareigūnai primena, kad už šią nusikalstamą veiką numatomi viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasirašiusiai mokytoja

Pasirašiusiai mokytoja portretas
Tiesiog žmonės pikti ir neatsakingi.Mokykloje yra tai, kas ir visur aplinkoje, visokių incidentų būna. Niekada žurnalistai nepasidžiaugia, kas yra gerai, kokius rezultatus pasiekia mokiniai vienoje ar kitoje gimnazijoje. Geriau niekinti, žeminti, stebėtis moralizuoti ir ironizuoti.O ką Tamstos padarėte, kad Jūsų vaikai nedrįstų kelti ranką prieš kitą, kiek kalbėjotės, kiek bendravote su savo vaikais?Kiek kartu leidote laiką, diskutavote, padėjote? Einate lengviausiu keliu - tyčiotis, smerkti...O save tarsi iškeliate į neregėtas aukštumas, va koks aš teisuolis, drąsus....

MOKYTOJA

MOKYTOJA portretas
Tai prasta gimnazija, nėra ten žmogiškumo, direktorius ir administracija daug ką slepia, mokiniai daro, ką nori, o mokytojai tarsi vergai.Veidmainiai ir pataikūnai- tokie ten santykiai. Direktorius-ne intelektualas...

petras

petras portretas
Nesistebekit, bus dar blogiau, kodel niekas nekalba, kad reiketu uzdrausti reklama per televizija, kai rodo per val. po kelis kartus apie smurta. Visi tyli
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių