Quantcast

Prasideda Vienybės aikštės rekonstrukcija

„Taip, prasideda“, – Vienybės aikštės rekonstrukcijos ir požeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbų pradžią patvirtino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Planai nesikeičia: po žeme bus įrengta 500 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, kurią 25 metus eksploatuos investuotojas. Atitvėrusi aikštę, „SBA grupė“ pirmiausia imsis senos dangos nuardymo ir kasimo darbų.

Pasak administracijos direktoriaus G.Petrausko, projektuotojai planuoja daugiau Vienybės aikštės viršutinės dalies pristatymų visuomenei, nei oficialiai reikalaujama. Tik po galutinio pristatymo, architektų vertinimų ir pasiūlymų, visuomenės pastabų bus palaimintas rekonstrukcijos projektas.

„Norime, kad būtų graži, tvarkinga aikštė“, – pabrėžė G.Petrauskas.

SBA grupė į požeminę automobilių aikštelę planuoja investuoti apie 7,5 mln. eurų, o dar apie 2 mln. eurų atsieis Vienybės aikštės mažoji architektūra, šviestuvai, t.t.

Pagal susitarimą su investuotojais savivaldybė mokės tik už aikštės dangą, kuria iškloti aikštę įsipareigoja investuotojas. Kokia bus danga – paaiškės po patvirtinto rekonstrukcijos projekto.

Požeminę automobilių stovėjimo aikštelę planuojama baigti kitų metų balandžio–gegužės mėnesiais.

Norime, kad būtų graži, tvarkinga aikštė.

„Kitų metų vasarą, kai orai palankesni, galėtume kloti aikštės dangą ir iki rudens baigti“, – prasidėjusių Vienybės aikštės darbų planus išdėstė G.Petrauskas.

Savivaldybė planuoja kartu su Vienybės aikštės rekonstrukcija imtis tvarkyti ir kitoje gatvės pusėje esantį Studentų skverą, kuris yra Vienybės aikštės dalis. Požeminės aikštelės po Studentų skveru nebus. Jau anksčiau buvo aptarta, kad požeminės aikštelės įrengimui ir po skveru reikia labai didelių investicijų, o nauda abejotina.

Savivaldybės planuose – iš karto tvarkyti ir S.Daukanto gatvę iki pėsčiųjų tilto. Šios erdvės bus tvarkomos miesto lėšomis.


Šiame straipsnyje: Vienybės aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

DEKUI

DEKUI portretas
NEGALIU RAMIAI SKAITYTI APIE MIESTO ATEINANCIUS RYSKIUS PASIKEITIMUS..NET SIRDIS VIRPA IS DZIAUGSMO,JOG KAUNAS KELIASI IS PELENU>!!!! kUR JUS BUVOTE MYLIMAS ,GERBIAMAS MERE,V MATIJOSAITI TIEK LAIKO>??!! MES LAUKEME JUSU SENAI JAU SENAI...LINKIME JUMS IR JUSU VISAI MERIJOS KOMANDAI ; JEGU,KANTRYBES ,SVEIKATOS,LAIMES ..O SVARBIAUSIA KA-NTRY-BES .. GIRDINT URGSTANCIUS,NEPATENKINTUS VISKUO ZMONES

Architektorius

Architektorius portretas
Tai ar kasnors matė kaip atrodys aikštė ? Kasnors ? Ei ? Kū kū ? Įmeskit foto ar kokią vizualizacija, jeigu kas matė ? Aš esu architektas ir visur ieškojau, buvau pristatyme ir.... ir nieko niekur nėra. Jokio projekto .... Visi kurie palaikot dabartinę valdžią ir šį projektą !!! ĮMESKIT ĮMESKIT TĄ PROJEKTĄ !!! Laukiam laukiam :)))))))) Esu tikras, kad neįmes... Cha cha cha :)

Anonimas

Anonimas portretas
cia pirmas komentaras ir nusisneka nepamirsk kad naujai statant pastata reikia dauk laiko, paziurekit i statistika, paskaityk bent daugiau http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/v-matijosaitis-kaune-pinigu-visada-buvo-tik-jie-nuplaukdavo-nezinia-kur-821805
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių