Quantcast

Vasario 16-ąją – dvi eisenos per Kauną

Vasario 16-oji neatsiejama nuo masinių renginių. Be koncertų kauniečiai kviečiami ir į dvi eisenas, kurių viena – nors jau tradicinė – kasmet tebekursto aistras.

Vasario 16-oji neatsiejama nuo masinių renginių. Be koncertų kauniečiai kviečiami ir į dvi eisenas, kurių viena – nors jau tradicinė – kasmet tebekursto aistras.

Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) kartu švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną kviečia žygiuojant nuo Ramybės parko iki Rotušės aikštės. Leidimą savivaldybė šiam renginiui išdavė nuo 14 iki 18 val. Rengėjai tikisi, kad susirinks apie 1,5 tūkst. žmonių.

Eisenos dalyviai, „pakurstydami visų širdyse liepsnojančią tautiškumo ugnį“, kasmet neša vėliavas, dainuoja lietuvių liaudies dainas bei skanduoja patriotinius šūkius. Vienas jų – „Lietuva – lietuviams“ – yra sulaukęs nemažai neigiamų vertinimų, nes, kaip piktinamasi, yra nukreiptas prieš Kaune ir Lietuvoje gyvenančius kitų tautybių žmones.

Būtent todėl šiam patriotiškai nusiteikusių žmonių renginiui teikiamas sustiprintas policijos pareigūnų dėmesys. Tačiau kelis pastaruosius metus incidentų išvengta. Šventinę eiseną vainikuos koncertas „Iš kartos į kartą“, vyksiantis viename iš Kauno klubų.

Dar vieną eiseną rengia Kauno kultūros centras „Tautos namai“. Manoma, kad joje daugiausiai dalyvaus Kauno studentai, moksleiviai bei visuomeninių organizacijų atstovai. 

Ši eisena 11 val. pajudės nuo Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios bei Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios ir patrauks į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį, kur vyks pagrindinės Vasario 16-osios minėjimo iškilmės: varpų muzikos koncertas, Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, skulptūros „Karys“ atidengimo ceremonija ir koncertas „Valstybę pašaukti branginti“.

Savivaldybė yra gavusi ir daugiau prašymų rengti Vasario 16-osios eisenas. Nacionalistais prisistatę organizatoriai prašė leidimo žygiuoti per Laisvės alėją vasario 15-ąją. Į eiseną jie kviečia tuos, kurie "nebeįstengia sudurti galo su galu, nebenori vergauti ir žemintis svetimiems ir vietiniams ponams, negali susitaikyti su Lietuvos okupacija, tai yra, naryste ES ir NATO".

Tačiau Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Jučas teigė, kad šiai eisenai leidimas neišduotas, bet ne dėl jos rengėjų aršių pareiškimų. Tuo pačiu metu Laisvės alėjoje planuojamas kitas renginys, tad eisenos organizatoriams buvo pasiūlyta burtis Dainų slėnyje, Santakos parke arba Nemuno saloje. Anot J.Jučo, nacionalistų tai netenkino. Nors ir negavę leidimo, organizatoriai renginio atsisakyti, regis, neketina.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuviai

Lietuviai portretas
Eiti ir net begti jau galima laisvai, bet kas dave leidima buvusiu kapiniu mindziojimui

nacionalistais

nacionalistais portretas
save vadinantieji, kažkodėl smerkia NATO ir ES, bet nė žodeliu neužsimena apie ruskių okupaciją. Galima pagalvoti, kad tokių fašistinių išperų vadinamieji nacionalistai tik ir laukia.

tam kad tas

tam kad tas portretas
pažiūrėk į save,chamo gabale. V.Landsbergį gerbia ir juo žavisi visa tauta, nepatenkinti tik tie, kuriems prie sovietų buvo gera gyventi, todėl nei tu eik, nei žiūrėk, nes dar galą gausi iš piktumo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių