Quantcast

Miesto fontanai vaikams – puiki maudynių vieta

Šiais metais vasara atėjo staiga, tad ir karščiu ji alina ne vieno tautiečio organizmą. Plieskiant saulei nemažai vaikų ir suaugusiųjų dienų neįsivaizduoja be vandens pramogų.

Daugelis traukia prie upių, ežerų ar jūros, o tie, kurie neturi tokių galimybių, džiaugiasi netoli gyvenamosios vietos esančiais vandens tvenkiniais. Vaikai, vos pamatę vandenį, dažniausiai lekia į jį atsigaivinti ir žaisti. Ne išimtis ir miesto fontanai – juose juk vaikams dar smagiau: vanduo purškia iš visų pusių, čia dar ir šilta. Tad ir žaidimų mažieji fontanuose prisigalvoja  pačių įvairiausių.

Kokia tikroji fontanų paskirtis?

Fontanas – tai miesto puošmena, traukianti tiek vietinius gyventojus, tiek turistus. Tekantis, į viršų kylantis ir besileidžiantis vanduo – tai ramybės simbolis, kuriuo galima grožėtis, pajausti atgaivą, stebėti saulės ir vandens sukuriamas spalvas. Oras prie fontanų visada būna labai gaivus ir švarus. 

Prie fontanų ir juose galima pamatyti žaidžiančius vaikus, kuriems karštą dieną fontano aikštelė virsta žaidimų vieta. Visgi Čečėnijos aikštėje su dviem priešmokyklinio amžiaus berniukais sutikta mama Aurelija tokią pramogą vertina skeptiškai: „Na, nelabai leisčiau žaisti, neaišku, koks fontane vanduo. Beje, vaikus auklėjam taip, kad nekiltų noro braidžioti po fontanus. Net nelabai įsivaizduoju, kaip ten galima žaisti. Suprasčiau, jei tai būtų grojantis fontanas, kaip Palangoje ar Druskininkuose, į tokius vaikai tikrai norėtų lipti, o Kaune tokių nėra, tai jiems ir nekyla noras juose žaisti.“

Pastebi ir šunis

Šiuo metu Kauno fontanus prižiūri UAB „Kauno vandenys“. Prieš prasidedant vasaros sezonui iš baseinų išrenkamos šiukšlės, valomi vamzdynai, tačiau to nepakanka. Ne vienas praeivis savo akimis matė fontanuose plaukiojančias šiukšles, rankas juose besiplaunančius vaikus ar net čia bėgiojančius ar žaidžiančius šunis. Todėl, vaikai, prižiūrimi suaugusiųjų, dažniausiai būna sudrausminti ir į fontaną jiems lipti neleidžiama.

Visgi negilus Čečėnijos aikštės fontanas vaikus vilioja kaip masalas. Tad dažniausiai karštomis dienomis čia žaidžia netoliese gyvenantys vaikai ar tie, kurių neprižiūri suaugusieji. 

„Kauno vandenų“ eksploatuojamuose fontanuose vanduo yra švarus. Ar dažnai žmonės linkę lipti į fontanus atsigaivinti, tokios statistikos bendrovė neturi, –  teigė bendrovės generalinis direktorius Vilius Burokas. – Kai vanduo užteršiamas šiušlėmis, tuomet ir kyla problema.“ Anot V. Buroko, bendrovei priklausančių fontanų švara tikrinama kasdien.

Kaune šiuo metu veikia Rotušės, Steigiamojo Seimo, Čečėnijos aikštės fontanai. Kauko fontanas šiuo metu rekonstruojamas, taip pat yra du geriamojo vandens fontanėliai Rotušės aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Svarbiausia kad šunys galėtų fontanuose maudytis, pastaruoju laikotarpiu jie dėmesio centre, ir skina visus aukščiausius reitingus.

Rima

Rima portretas
„Miesto fontanai vaikams - puiki maudynių vieta?" Rimtai?? Gal reikėtų keisti į „Miesto fontanai - puiki maudynių vieta vaikams" ? Kauno diena, Jūs turit teksto redaktorių?????

prožektor perestroiki

prožektor perestroiki portretas
visko nori mūsų žmonės iš karto-nepatinka,kad miesto gatvės remontuojamos, bet nori,kad būtų geros.Nori fontanų, bet kai jie tvarkomi, rėkia ,kad fontanai neveikia.Pakentėkit, bus rinkimai, išsirinksit kitą merą su savo komanda, miestas aprims, po to apmirs ir galėsit ramiai gyvent:)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių