Quantcast

Patvirtinta: karo ligoninės kiemas virs gražiu Kauno parku

Antradienį Vilniuje susitikę Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis bei Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sutarė dėl Kauno centre esančio karo ligoninės parko atvėrimo galimybės.

Toliau bus ieškoma juridinių sprendimų, kaip šį siūlymą įgyvendinti.

„Pasiektas principinis sutarimas atverti parką visuomenei, nepažeidžiant Karo ligoninės interesų“, – BNS po susitikimo sakė jame dalyvavęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Sutarta, kad vakarais parkas bus rakinamas, taip pat į jį gyventojai negalės patekti uždarų Karo ligoninės renginių ir pratybų metu.

Šiuo metu Karo medicinos tarnybos teritorijoje esantis parkas yra aptvertas aukšta tvora, besiribojančia su Griunvaldo gatve, vedančia nuo Vytauto prospekto iki prekybos centro „Akropolis“.

„Šioje karinėje teritorijoje veikia dr. J. Basanavičiaus Karo medicinos tarnyba, ir joje yra parkelis, kuris, skirtingai nuo kitų karinių teritorijų, galėtų būti atviras visuomenei. Ministras su meru aptarė galimus architektūrinius sprendimus, taip pat įvairius teisinius ir logistinius aspektus, kurie svarbūs atveriant šią karinę teritoriją visuomenei ir kurie leistų procesui judėti į priekį“, – BNS po susitikimo sakė krašto apsaugos ministro atstovė Vita Ramanauskaitė.

Pagal savivaldybės siūlomą projektą, ši tvora keliose vietose būtų atveriama, o parke būtų įrengiami takeliai, bėgimo takai, kurie pasitarnautų ir Karo medicinos centro reikmėms, įrengiamos vaikų žaidimo aikštelės ir kita parkui būdinga infrastruktūra.

„Sutarta, kad vakarais parkas bus rakinamas, taip pat į jį gyventojai negalės patekti uždarų Karo ligoninės renginių ir pratybų metu. Liko juridiniai klausimai: kaip sudaryti juridines sąlygas savivaldybei investuoti į šią infrastruktūrą“, – BNS sakė P. Mačiulis.

Nuspręsta, kad šiuos klausimus nagrinės ministerijos ir savivaldybės bei Nacionalinės žemės tarnybos bei Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus specialistai.

Nuo to, kaip seksis ieškoti šių sprendimų, ir priklausys, kada projektas galėtų būti įgyvendinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kieno bus verslas

kieno bus verslas portretas
VIČI?Mero sūnaus?Mero sūnaus draugų?Mero draugų?Draugų draugų?

Kol

Kol portretas
Ramybės parkas su jo paminklais bus tokioje apverktinoje būklėje, kaip kad yra dabar, sunku patikėti, kad miesto galvoms brangi Kauno ir Lietuvos istorija. Kad ir kokias naujas stovylas anys bestatytų...

Anonimas

Anonimas portretas
Matosi, kokie Lietuvoje gyvena šalies patriotai. Iki dabar gailisi tarybinių laikų, matyt prie tarybinio turto turėjo priėjimą.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių