Quantcast

Tualetų statybomis išgarsėjęs valdininkas be šiltos vietelės neliks

Skandalingomis tualetų statybomis išgarsėjęs Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Rimgaudas Miliukštis traukiasi iš posto, bet be valdiško atlyginimo neliks. Jis bus įdarbintas specialistu.

Skandalingomis tualetų statybomis išgarsėjęs Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Rimgaudas Miliukštis traukiasi iš posto, bet be valdiško atlyginimo neliks. Jis bus įdarbintas specialistu.

Pasižemino pareigas

Oficiali savivaldybės paveldosaugininkų vado virsmo į specialistus priežastis – amžius. Rugpjūčio 13 d. R.Miliukščiui sueina 63-eji. "Reikia jaunesniems užleisti vietą. Nežadu išeiti iš darbo, patyrimą perduosiu. Architektų mūsų skyriuje vienas, jeigu išeisiu – tai visai nebus", – bandė aiškinti R.Miliukštis. Pats parašė prašymą, kad iš vedėjo pareigų būtų perkeltas į specialisto.

Savivaldybės kuluaruose kalbama, kad vedėjas traukiasi ne dėl amžiaus, o norėdamas išvengti dėmesio dėl skandalingų tualetų statybų, ypač Kauno pilyje. Pastarajam išleista apie 200 tūkst. litų, bet jis neveikia. Dėl R.Miliukščio veiklos tyrimą jau pradėjo savivaldybės Antikorupcijos komisija.

Prakeiksmas tualetais

"Kauno diena" rašė, kad neveikiančio Kauno pilies tualeto statyba rūpinosi ir darbų priėmimo aktą pasirašė R.Miliukštis. Jo pavardė figūravo skandalingoje istorijoje, kai už 500 tūkst. litų šalia Kauno pilies buvo pastatytas konteinerinis tualetas.

"Neturėjo įtakos mano sprendimui tas pilies tualetas. Prieš pusmetį jau buvau padavęs prašymą administracijos vadovui", – tikino R.Miliukštis.

Tyrimo nesustabdys

Dėl Kauno pilies tualeto Antikorupcijos komisijos tyrimą inicijavęs miesto tarybos narys Stasys Buškevičius kritiškai vertino R.Miliukščio sprendimą pasižeminti pareigas.

"Tai tam tikras triukas likti valstybės tarnyboje. Tačiau gal net į naudą, kad jis lieka skyriuje, o ne visai išeina, – svarstė S.Buškevičius. – Į prokuratūrą žmogus privalo atvykti, o į Antikorupcijos komisijos posėdį ne valstybės tarnautojas gali ir neatvykti."

S.Buškevičius kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių Dainių Ratkelį, kad būtų pateikta papildomos informacijos apie Kauno pilies tualeto statybą.

"R.Miliukštis dar spės pats atsakyti ir surinkti reikiamus dokumentus apie antrąjį Kauno auksinį tualetą", – sakė miesto tarybos narys.

Jis įsitikinęs, kad privalu išsiaiškinti, kam buvo išleisti 200 tūkst. litų, nes Kauno pilyje tualetu naudotis negalima.

Užkliuvo ir merui

Dėl Kauno pilies projekto kritikos R.Miliukščiui negailėjo ir meras Andrius Kupčinskas.

"Kauno gyventojai yra išsakę savo nuomonę, kad  reikia atkurti pilies bokštus, sieną. Tam pritarė ir Kauno miesto taryba. Tad administracijos darbuotojas turėtų ieškoti būdų, kaip tai įgyvendinti, o ne vien rašinėtis su Kultūros paveldo departamentu ir sakyti, kad to negalima padaryti. Išreikšta pilietinė valia ir reikia ieškoti visų įmanomų būdų tai valiai įgyvendinti", – pareiškė A.Kupčinskas.

Meras priminė ir Kauno pilies laiptus. Iš vienos pusės jie buvo apdėti akmenimis, o iš kitos – ne. Taip, dabar jau akmenys yra ir kitoje pusėje. Tačiau iš Kultūros paveldo skyriaus vedėjo reikėjo beveik pusmetį reikalauti, kad apdėtų tuos laiptus akmenimis. "Čia gal ir smulkmena, bet iš tų smulkmenų ir matyti bendras požiūris į darbą", – pastebėjo A.Kupčinskas.

Abejotinas pasitikėjimas

Kauniečiai puikiai mena Aleksoto tilto ir sovietinės simbolikos eksponavimo istoriją. Rekonstruojant tiltą kilo svarstymų atsikratyti sovietinio palikimo, bet paveldosaugininkai stojo piestu prieš tokį sprendimą, esą tai to laikotarpio kultūros paveldas. Meras priminė, kad sovietinės simbolikos naudojimas yra apibrėžtas įstatymų ir yra draudžiamas.

"Pasigendu iniciatyvos iš Paveldo skyriaus pusės. Gal ir amžius lemia, gal kitoks požiūris. Vedėją įsivaizduoju tokį, kad matydamas problemą siūlytų jos sprendimo būdus, o ne ją įvardytų ir lauktų, kad kas kitas ją išspręs", – aiškino meras.

R.Miliukščio sprendimo pereiti dirbti specialistu motyvai užkliuvo ir Kauno vadovui. "Iš jo pusės gal ir yra šiokio tokio gudravimo. Čia kiekvieno moralinė atsakomybė, nes neįlįsi į žmogaus ar tarnautojo vidų", – apgailestavo meras.

Pats R.Miliukštis savo kompetencija nė kiek neabejojo. Jis pabrėžė, kad yra paveldo ekspertas, todėl ir išėjęs į pensiją galės tęsti mėgstamą veiklą.

"Žinau, kaip vertinti, kaip vertingas savybes nustatyti, žinau, kaip žaisti, kad viskas teisingai būtų nustatyta, išsaugota ir nesugriūtų", – džiaugėsi savimi Paveldo skyriaus vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aklad

Aklad portretas
Galima pagalvoti, kad jis vienas sumane pasisildyti rankas tame tualete. Kas gi daleistu? Paprasciausia cia tik iesmininkas.

nesuprantu

nesuprantu portretas
kodel puola miliuksti del tuoleto cia statybininku ir administracijos direktoriaus nesazingumo atvejis

Nėra žodžių

Nėra žodžių portretas
Kauno meras jau visoje Lietuvoje pagarsėjo Kauno duobėtais keliais ir "auksinių tualetų" statybomis ir kaltų nėra,dabar šis arkitechtas prikišęs nagus prie tualetų,vėl nori sėdėti minkštoje kėdėje,Jau labai susireikšmina,lyg šis politikas vienas arkitechtas,kiek jaunų žmonių yra nustumemi ,o sėdii korumpuoti išpęzę seneliaiir jaučiasi saugūs uz Kupčinsko nugaros.Kada kauniečiai susiprotės tokius merus rinkdami
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių