Quantcast

Neatsakingumo viršūnė: po mugės – prišnerkštas naujasis Laisvės alėjos grindinys

Pavasario mugė kaip ir kiekvienai metais pritraukia daug prekybininkų, pirkėjų ir tiesiog smalsuolių. Gaila, kad be jaukaus šurmulio ir pasibendravimo išsaugota ir nelabai maloni tradicija – prekybininkams susirinkus savo daiktus liko prišnerkštas prabangusis Laisvės alėjos grindinys, o aplinkiniai konteineriai ir po pirmadienio pietų tebeskendo šiukšlėse.

Portalas dar penktadienį rašė, kad prekeiviai į mugę  „Kauno mugė – Pavasaris 2019“ miestiečius viliojo verbomis, drožiniais ir velykiniais skanėstais. 

Jais stalai buvo nukloti Nepriklausomybės aikštėje, Įgulos bažnyčios kaimynystėje ir renovuotoje Laisvės alėjos atkarpoje, vedančioje aikštės link.

Pirmadienį perpiet mugės vietoje apsilankęs portalo kauno.diena.lt fotografas užfiksavo beveik apokaliptinius vaizdus. Naujasis grindinys, kur pažvelgsi, – apipiltas nežinia kuo.  

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas portalui kauno.diena.lt vardijo, kad „mugės organizatorius privalo laikytis Renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose tvarkos aprašo reikalavimų ir mugių organizavimo ir leidimų išdavimo tvarkos“.

Anot jo, išduodant Pažymėjimą (leidimą) renginiui Kauno viešoje vietoje organizuoti, renginio organizatorius įpareigojamas ir įsipareigoja užtikrinti švarą ir tvarką renginio metu, teritorijos sutvarkymą po renginio. Pažymėjime fiksuojamas laikas, iki kada teritorija turi būti sutvarkyta.

Bet maža kas gali nutikti: iškrenta iš rankų, sudūžta ir t.t., ir pan. Toks gyvenimas. Tai yra didelis renginys.

„Iš organizatorius paprašėme motyvuoto  paaiškinimo ir terminų, iki kada bus pašalinti pažeidimai. Mugės organizatorius įpareigotas ir  atlyginti padarytą žalą, jei tokia padaryta. Šiuo atveju mugės organizatorius pažeidimus tvarko“, – dėstė A. Vilčinskas, pridūręs, kad po 2018 m. po mugės organizavimo likusią riebalų/tepalų dėmę organizatorius išvalė. 

2019 metų mugės organizatorius – viešoji įstaiga „Sukurta LT“. Jos vadovas Darius Straigis portalui kauno.diena.lt teigė, kad situacija nemaloni, bet viskas sutvarkoma. „Reikia tiesiog išsiplauti. Turime visokių priemonių, viską išplausime. Nenutiko nepataisomų dalykų, niekas nesudaužyta“,  – sakė D. Straigis.

„Sukurta LT“ vadovas teigė, kad buvo informuoti visi prekeiviai, prašyta pasitiesti ką nors ant grindinio. „Bet maža kas gali nutikti: iškrenta iš rankų, sudūžta ir t.t., ir pan. Toks gyvenimas. Tai yra didelis renginys. Ant asfalto dėmės būtų mažiau matomos nei ant šviesaus grindinio“, – dėstė pašnekovas.  

Jis pritarė, kad yra ir neatsakingų prekeivių, bet dėl netvarkos D. Straigis nelinkęs kaltinti vien prekybininkų. „Iš vakaro tiek (dėmių, – aut. past) nebuvo. Gal prekeiviai paliko kokių nors butelių prie konteinerio. Naktį gal kažkas atsuko, išpylė“, – apie per naktį galėjusias atsirasti dėmes ant grindinio prabilo vadovas.

Po pernykščio renginio nebuvo nubausta nė vieno prekybininko, bet kai kurie buvo perspėti dėl savo elgesio. „Nenorime atrodyti policija. Reikia išmokti su tuo grindiniu gyventi. Tai miesto ateitis", – sakė D. Straigis.

Dar prieš dvejus metus po šios mugės, vykusios kitoje Laisvės alėjos dalyje, taip pat buvo atsivėrę netvarka dvelkiantys vaizdai. „Pasibaisėjau tokia nepagarba miestui“, – tuomet nuoskaudą liejo į portalo redakciją kreipęsis Kauno centre gyvenantis vyras. Jis pasakojo matęs, kaip kai kurie vietoje maistą gaminę prekeiviai tiesiai ant grindinio pylė panaudotą aliejų – jis buvo pilamas ir į lietaus nutekėjimui skirtas vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
ko jus cia kaunieciai parinates tuoj svara pakels ikainius ir susimokesim uz kioskininku mizniu netvarkas mes patys

per sprandą

per sprandą portretas
Visiems tiems turginių busikams kur tepalais myžčioja reikia tech. apžiūras atimt. Organizatoriai juk žino kas ir kur kokią vietą išsipirkęs buvo - tegul ir paprašo savo prišiktą vietą susitvarkyt. O jei nesugeba išreikalaut tvarkos - patys tegul švariai išvalo, sutvarko.

kaunietis

kaunietis portretas
Geras patarimas organizatoriams, kad būtų sužymėtos vietos ir jos paskirtos konkreiam prekeiviui. Tas turi pasirašyti kokią nors įpareigojančią sutartį , jog po mugės ar kito kokio renginio , jo vieta bus tokia pat švari ir tvarkinga, kokia buvo iki jam darant verslą...
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių