Quantcast

Tinklinio aikštelės nebus apšviestos

Nemokamos tinklinio aikštelės vilioja kauniečius, tačiau šie pastebi, kad miestas šių erdvių tinkamai neprižiūri. Tinklinio mėgėjams trūksta smėlio, šiukšlių dėžių ir vandens kojoms nusiplauti.

Išsakė problemas

Nemuno saloje keturios tinklinio aikštelės atidarytos prieš metus. Tuomet valdininkai tikino, kad pietinė salos dalis yra apsnūdusi, todėl tinklinio aikštelės suteiks gyvybės. Jie neklydo – dažnas kaunietis ateina čia pasimėgauti tinklinio žaidimu. Kartais net tenka eilėje palaukti, nes visos keturios aikštelės būna užimtos.

Lankytojai pastebi ir trūkumų. Kauniečiai norėtų, kad ties aikštelėmis būtų daugiau tualetų. Šiuo metu pastatytas tik vienas. Taip pat nėra kur persirengti.

"Norėtųsi ir dušų. Šiaip užtektų bent jau čiaupo kojoms nusiplauti. Pasigendame ir šiukšliadėžių. Vertinant pačią kokybę, dviejose aikštelėse po kojomis jaučiasi konstrukcijos, smėlio mažokai. Kitose viskas gerai", – pasakojo tris kartus per savaitę Nemuno saloje tinklinio treniruotes lankančios Elgė ir Akvilė.

Apšvietimas – per brangu

Prieš metus kauniečiams žadėta, kad ties tinklinio aikštelėmis bus įrengtas apšvietimas, tačiau dabar kalbama kitaip. Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas sakė, kad įrengti apšvietimą yra per brangu.

"Dėl apšvietimo, abejoju, kad mes žadėjome. Buvo nuspręsta jo neįrengti, nes dažniausiai žaidžiama šiltuoju metų laiku ir varžybas reikia baigti iki sutemų. Įrengti apšvietimą reikalauja labai didelių sąnaudų, nes jis toli ir paprastuoju būdu jo neįrengsi", – komentavo G.Petrauskas.

Administracijos direktorius sakė, kad apšvietimas ties tinklinio aikštelėmis galėtų atsirasti nebent tada, kai bus statomas Mokslo ir inovacijų centras. Atskirai apšvietimo stulpų savivaldybė tikrai neįrengs.

Pamiršo šiukšliadėžes

G.Pertauskas pažymėjo, kad artimiausiu metu ties jau veikiančiomis aikštelėmis turi atsirasti dar keturios, kuriose bus galima žaisti paplūdimio tenisą. Tuo metu savivaldybės įmonė "Kauno švara" pasirūpins ir šiukšlių dėžėmis. Galbūt atsiras ir papildomų tualetų.

"Skubėjome įrengti tinklinio aikšteles, gal apie šiukšlių dėžes ir pamiršome, bet jos tikrai turėtų būti. Manau, kad šiais metais viską padarysime", – sakė savivaldybės administracijos direktorius.

Valdininkas pripažino, kad kai kuriose aikštelių vietose gali trūkti smėlio. Jį reikia kartais papildyti, nes žaidžiant, jis išsinešioja į šalis. Šis darbas taip pat bus pavestas atlikti įmonei "Kauno švara".



NAUJAUSI KOMENTARAI

NERA KO

NERA KO portretas
naktimis zaisti, reikia patiems miegoti ir kitiems laisti miegoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių