Quantcast

Teismas: už alkoholio reklamą jachtoje bauda skirta teisėtai

  • Teksto dydis:

Kauno alaus daryklai „Volfas Engelman“ nepavyko panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) skirtos 2,9 tūkst. eurų baudos už netinkamą reklamą.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) praėjusį ketvirtadienį atmetė „Volfo Engelman“ skundą ir paliko galioti 2016 metų departamento nutarimą.

Departamentas „Volfui Engelman“ skyrė 2,9 tūkst. eurų baudą už draudžiamą alkoholio reklamą. Joje pavaizduoti plaukiančių jachtų ir buriuotojų vaizdai bei tekstai sieja alkoholio vartojimą su vandens transporto priemonės – jachtos – vairavimu, fizinės ir psichinės būklės pagerėjimu bei socialine sėkme, teigė alkoholio rinkos kontrolieriai. 

„Kuriamas įspūdis, kad jachtų kapitonams, laivavedžiams ar kitiems įgulos nariams yra įprasta ir leistina vartoti alkoholinius gėrimus, o tada vairuoti jachtą į vandenis ar jūrą, nors tokie veiksmai akivaizdžiai prieštarauja saugios laivybos reikalavimams, o už tokias veikas yra nustatyta administracinė atsakomybė“,– teismui teigė departamentas.

„Volfo Engelman“ teigimu, jachta plaukiojantys žmonės reklamoje nebuvo vaizduojami su alkoholiu rankose, todėl daryti išvadą, kad reklama siejama su vairavimu, neteisinga.

Tačiau LVAT nutarė, kad reklama vartotojui sukuria bendrą įspūdį, jog alaus vartojimas yra neatsiejamas nuo buriavimo. 

Pernai Vilniaus apygardos administracinis teismas buvo panaikinęs departamento nutarimą, tačiau LVAT šį sprendimą panaikino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai jei kur reklamoje pamatysim besišypsantį vaiką, tai reikia suprast kad matom sekso reklamą - ?..

Teisinga

Teisinga portretas
Gal pripažinkim, kad reklaminis plakatas su jaunos moters atvaizdu ir apačioje parašyta "Kai norisi šviežios" labiau tinka viešnamiui o ne mėsos gamintojams. Sporto (o sporto šaka ir yra buriavimas) taip pat nebūtina suporuoti su buteliu.

Pyzdabolas

Pyzdabolas portretas
Ale nesakyk bukas lietuvi, prisigėrusiam bet ką vairuot yra kieta. Kol kepeninis su varlyga neužtvers lietuvos, kad galėtų po savo žemes vaikščiot ir didžiuotis tvarka- tol tos tvarkos ir nebus. Ironija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių