Quantcast

Tarybos sprendimų nevykdymas įsuko į teismų maratoną

  • Teksto dydis:

Dabartinė Kauno miesto savivaldybė tapo praėjusios kadencijos vadovų įkaite ir turi srėbti košę, kurią privirė buvusi Kauno miesto savivaldybės administracija.

Kalba eina apie 2013 m. Kauno miesto tarybos priimtą sprendimą dėl naujos daugiabučių administravimo tarifo apskaičiavimo metodikos, kurią savo parašu privalėjo patvirtinti tuometė administracijos vadovybė, tačiau to nepadarė iki pat kadencijos pabaigos. Dėl to dabartinė miesto valdžia įsisuko į teismų maratoną.

Kalbinti teisininkai pastebi, kad dėl buvusių Kauno vadovų kaltės dabartinė miesto valdžia gali sulaukti Vilniaus likimo, kai dėl panašaus nesusišnekėjimo neseniai nudegė ir Vilniaus savivaldybė, kai delsė vykdyti sutartinius įsipareigojimus padidinti šiukšlių išvežimo tarifą. Remiantis sutartimi su šiukšlių vežėjais Vilniaus savivaldybė privalėjo padidinti šį tarifą, tačiau to nepadarė. Dėl to vyko net trys ginčai teismuose, o visų jų baigtis buvo vienoda – taikos sutartimi savivaldybė pripažino neteisėtus savo veiksmus ir panaikino šiuos sprendimus.

Praėjusią savaitę Kauno apylinkės teismo priėmė sprendimą, kad viena bendrovės "Mano būstas" įmonių kauniečiams taikė neteisingą administravimo tarifą. "Mano būsto" atstovai šį sprendimą žada skųsti aukštesnės instancijos teismui, nes, administratorių teigimu, nebuvo atsižvelgda į svarbias faktines aplinkybes. Be to, jis pieštarauja Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje tarnybos išvadai.

Bendrovės "Mano būstas" Daugiabučių namų administravimo departamento direktorius Mindaugas Genys sako, kad šis ginčas yra nereikalingos nė vienai pusei. Jo teigimu, visi tarifai kauniečiams buvo skaičiuojami sąžiningai ir griežtai vadovaujantis pačios Kauno miesto tarybos patvirtinta metodika.

"Nė vienas namas ir nė vienas gyventojas nepermokėjo nė vienu centu daugiau. Priminsiu, kad praėjusios kadencijos Kauno miesto taryba patvirtino tarifų skaičiavimo metodiką, kuria mes ir vadovaujamės. Tačiau neaišku, kodėl tuometė Kauno miesto savivaldybės administracija nesugebėjo pasirašyti tarybos patvirtinto įsakymo, kuriame ir buvo patvirtinta naujoji medotika. Kaip žinome, tarybos sprendimai turi būti vykdomi. Būtent todėl ir vyksta šis ginčas, ir puikiai suprantame, kad dabartinė miesto valdžia tapo situacijos įkaite. Tikimės, kad teismas sudėlios visus taškus ir situacija bus išspręsta", – teigė M.Genys.

Jo teigimu, teismas neįvertino aplinkybės, kad savivaldybės reikalaujami taikyti tarifai prieštarauja metodikai ne dėl tarifų dydžių, o dėl jų nediferencijavimo, t.y. pagal metodiką skirtingiems namams, pagal tam tikrus požymius turi būti taikomi skirtingi tarifai, o savivaldybė neleidžia jų diferencijuoti.

Jeigu ir aukštesnės instancijos teismai priims įmonei nepalankų sprendimą, M.Genys žadėjo, kad bendrovė bet kuriuo atveju juos vykdys.


Šiame straipsnyje: kaunasdaugiabučiaiMano būstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
kaip gražu... "figuravo City Service", o dabar vadinamas "Mano Būstas" Tas pats š...s, tik kitoje rankoje...Pinigų plovėjai iš gyventojų ir nieko nemokantys dirbti...Rubikonsčikai sugeba prikurti dukterinių įmonių, per kurias labai patogu ir naudinga "plauti" pinigus, susigrąžinti PVM- us...kada pagaliau baigsis ši velniava???? Gal kas žino?????

Ajė

Ajė portretas
Kaip puiku! Ateina nauja valdžia,kur ko nesusitvarko-kalta buvusi valdžia.Tai ne tik Matijošaičio atradimas,juk ir Butkevičius dėl savo neveiklumo vIsada kkaltina buvusiuosius.

Juzas

Juzas portretas
Teisingai.Kas užvyrė kosia tas turi ir atsakyti asmeniškai,arba nelenda į politika statyti tualetu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių