Quantcast

Tarptautinė paroda „Ką pasėsi... 2018“ glosto ūkininkų širdis

Tarptautinė jau 26-ąjį kartą organizuojama žemės ūkio paroda "Ką pasėsi... 2018" metė rimtą iššūkį kasmečiam grožio ambasadorių sambūriui "Moters pasaulis".

Pribloškiančios kainos

Dailiosios lyties atstovės akių šešėlių teptukus, lūpdažių tūteles, spalvotus nagų lako buteliukus ir žėrinčius karoliukus tradiciškai rikiuoja per tris "Žalgirio" arenos aukštus, o vyrų desantas Aleksandro Stulginskio universitete žemės ūkio techniką paskleidė 43 tūkst. kv. m plote – arčiau parodos centro, greta naujųjų paviljonų esančioje skaldos aikštėje.

Nenuostabu, kad tarp volų su lyginimo lentomis, puspriekabių "Žemaitukas", auksu tviskančių traktorių ar sunkiųjų diskinių skutikų, už kuriuos prekybininkai prašė nuo keliolikos iki kelių dešimčių tūkstančių eurų, ketvirtadienio vidudienį sutikome vos kelias besisukančias moteris.

Vyrų desantas Aleksandro Stulginskio universitete žemės ūkio techniką paskleidė 43 tūkst. kv. m plote.

"Beveik 30 tūkst. eurų už šitą priekabą?" – susiėmusi už galvos, dama, avinti batus žudikus, apvalią sumą veikiausiai vertė botokso injekcijomis, kailiniais, rankinėmis ir kuklia 2013-ųjų "Mazda 6". Norėjome pamatyti jos akis įsmeigus aukštakulnius  baloje prie milžiniško kombaino, įkainoto 440 tūkst. eurų, tačiau stvėrusi mylimąjį už parankės, puošeiva nukulniavo į kitą, moteris labiau viliojančią gatvės pusę, kur prekybininkai bruko saldžiųjų valgomųjų šermukšnių, žemaūgių trešnių, medlievos sodinukus ar dekoratyvinius medelius.

Dalijo ir patarimus

"Tik ką išskleidėme savo turtą, todėl kalbėti apie sėkmę anksti. Pardavėme tik vieną tokią, – į kalninę pušį "Algau" pirštu bakstelėjo prekiautoja iš Kauno rajono. – Turime labai gražių svyrančių paprastųjų blindžių, kurios nežydi, bet pavasarį išleidžia baltai pūkuotus žiedus. Neblogas pasirinkimas – ir liaukingoji vyšnia, pavasarį apsikraunanti įspūdingais baltais arba rausvais žiedais. Žodžiu, kiekvienas ras, ko nori."

Lankytojų antplūdžiui ruošėsi ir rožių augintoja Veronika iš Kėdainių, o prekystalį užgulusioms trims smalsautojoms kantriai pasakojo, kaip teisingai išsirinkti sodinukus ir kada tinkamiausias metas juos kišti į žemę.

"Rožės nemėgsta skersvėjų, įmirkusios dirvos. Joms patinka saulė ir grynas oras, todėl reikia sodinti rytų, pietų ar vakarų pusėje. Jei pasirinkote šiaurinę pusę, rožes nuo pastato atitraukite tiek, kad ryte ir vakare jos gautų bent kelias valandas saulės vonių, – po trumpo instruktažo Veronika moteris ragino įsigyti bent po kelis sodinukus. – Vienas – 5 eurai, o du atiduosiu už 8 eurus."

Derėtis – būtina

Derėtis buvo galima ir prie veltinių šlepečių, ir prie Velykų verbų, ir prie skanėstų.

Už kilogramą karšio vyniotinio su dumbliais ir saulėje džiovintais pomidorais prašęs 11 eurų, gerų akių senolei vyras iš Prienų jį atidavė 2 eurais pigiau. Nuolaidą padarė ir šalia stovėjusiam vyrui, kuris, be vyniotinio su razinomis ir morkomis, į pirkinių krepšelį kišo rūkytų ikrų išklotinę.

"Atiduosiu už 90 centų", – išgirdusi pusamžės moters repliką, esą kioskelyje prie jos namų už saldžius "Ligol" obuolius niekas neprašo 1,1 euro, besišypsanti ūkininkaitė į bambeklės pintinę pylė 20 centų pigesnių raudonskruosčių kilogramą.

Tiesa, ne visi parodos dalyviai buvo tokie sukalbami – žvelgdami į laikrodį, kuris rodė parodos pirmosios dienos vidudienį, kai kurie jų vylėsi, kad popietę, po darbų, į A.Stulginskio universitetą sugužėję lankytojai nesileis į derybas.

"Nenorite – nepirkite. Gal "Maximoje" ką nors panašaus ir pigesnio rasite", – medinukų drožėjas sau linkėjo geros nuotaikos ir lankytojų su storomis piniginėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tarptautinė paroda „Ką pasėsi... 2018“ glosto ūkininkų širdis, džiugina artimuosius.......

NU nu

NU nu portretas
Čia jau širinskienės darbelis ramūnėl;iui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių