Quantcast

Tarp Zapyškio ir Kulautuvos plaukiojantis laivas susidūrė su iššūkiais

  • Teksto dydis:

Nemune tarp Zapyškio ir Kulautuvos plaukiojantis laivas „Vytis“ nepajėgia susidoroti su didėjančiu keleivių srautu, todėl Kauno rajono savivaldybė ieško geresnių variantų.

„Šią vasarą dar kartą įsitikinome kad jungtis tarp Zapyškio ir Kulautuvos yra būtina, tačiau „Vytis“ beveik nepritaikytas dviratininkams, kurių kurortinėje teritorijoje daugėja“, –konstatavo Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Aistė Sinkevičienė.

Maršrutą remia Kauno rajono savivaldybė, todėl bilieto kaina simbolinė – vienas euras.

Direktorė pasakojo, kad kukli dviejų asmenų laivo įgula dirbo išsijuosusi. „Vytis“ plaukioja penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Per du mėnesius buvo surengti 404 planuoti ir 20 papildomų reisų. Pasitaikydavo, kad savaitgaliais tekdavo perkelti iki 500 keleivių.

„Vytis“ gali plukdyti 12 keleivių arba 6 keleivius ir 6 dviračius.

„Didelės dviratininkų kompanijos būna nepatenkintos, kad negali kartu persikelti per Nemuną, be to, įgulos nariams tenka ne tik švartuotis, prižiūrėti laivą, bet ir kilnoti dviračius“, – pastebėjo A. Sinkevičienė.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasiūlė kitąmet tobulinti jungtį per Nemuną. Jo nuomone, reikėtų plukdyti keleivius ne iki Kulautuvos prieplaukos, o tiesiai per upę. Kitame krante iki Kulautuvos karjero būtų galima nutiesti taką.

Dar vienas mero siūlymas – ieškoti didesnio pontoninio laivo, kuris būtų labiau pritaikytas dviratininkams. Tokia kelionė būtų ir patogesnė, ir greitesnė.

Savivaldybė ieškos sprendimų pasitelkusi vietos bendruomenę, privatų verslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kulautuva

kulautuva portretas
Buduliai, nenorėkit visko iš karto. Svarbu būtų judesys į priekį

šiaip

šiaip portretas
iki kurortų dar kaip iki mėnulio. Bet, ir tai gerai kad paskelbė, gal reikalai pajudės

kurorto gyventojas

kurorto gyventojas portretas
taigi buvo žadėtas lyno keltas ar tiltas o liko tik gelda
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių