Quantcast

Sveikatos paroda ir sporto mugė – vienoje vietoje

Nuo šiandien kauniečiai, besirūpinantys savo sveikata ir besidomintys medicinos naujovėmis, gali apsilankyti parodoje „Sveikatos dienos“. Gera naujiena lankytojams yra ta, kad įsigijus bilietą į šią parodą galima aplankyti ir pirmąkart vykstančią Sporto mugę. 

Užpildys žinių spragas

„Nesportuojama dažniausiai dėl labai paprastos priežasties – nežinojimo,“ – sako Erikas Piskunovas, bendrovės „Ekspozicijų centras“, organizuojančios abu renginius, vadovas. Pasak jo, šioje mugėje ir siekiama užpildyti tokių žinių spragas. Su sveika gyvensena ir aktyvaus gyvenimo būdais galima susipažinti ne tik lankantis stenduose, seminaruose, bet ir išbandant juos grupiniuose užsiėmimuose.

Gal vieniems patiks šiaurietiškas ėjimas, joga, kiti susižavės fechtavimu ar baidarių slalomu. Dar kiti nudžiugs sužinoję, kad Kaune yra smėlio arena, kurioje galima net žiemos metu pasijusti lyg tikrame paplūdimyje. Vyresni mugės lankytojai gali susivilioti studijuoti trečiojo amžiaus universitete, mažieji – ateiti į sporto mokyklą, būrelį ar klubą. 

„Sporto mugė skirta tiek sporto, tiek plačiajai visuomenei“, – tvirtina Lietuvos sporto universiteto, vieno iš Sporto mugės organizatorių, docentas Pranas Mockus. Mugės dalyviai atstovauja trisdešimt penkioms sporto šakoms ir fizinio aktyvumo sritims.

Proga pasitikrinti sveikatą

„Šen men taškas atveria stuburo energiją“, – sako Rytų kultūros studijai atstovaujanti Dalia. Ji tuoj pat pademonstruoja, kaip tai daroma, ir dar pakviečia į žinomo žolininko prof. Virgilijaus Skirkevičiaus seminarus apie vaistinių augalų terapiją.

Kaip gyventi sveikiau ir kokybiškiau, parodoje „Sveikatos dienos“ mielai konsultuoja tiek tradicinės, tiek netradicinės medicinos specialistai. Siūloma nemokamai pasidaryti sveikatos tyrimus, įsigyti priemonių sveikatai ir grožiui, susipažinti su medicinos įstaigų, vaistinių, sanatorijų paslaugomis. Visa tai ir dar daugiau parodoje pristato daugiau nei šimtas dalyvių.

Sveikatos paroda ir sporto mugė vyksta vasario 26–28 dienomis Lietuvos sporto universiteto manieže, Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių