Quantcast

Ilgai laukta akimirka: sužibo pasakiška Kauno eglutė

Šeštadienio vakarą visi keliai vedė ne į Romą, bet į Kauno rotušės aikštę. Čia teatralizuotai, stilingai ir ryškiai įžiebta miesto eglutė. 

Tūkstančiai smalsuolių

Gyva, beveik visus paskui save pasiglemžianti žmonių upė pradėjo tekėti dar gerokai iki renginio pradžios. Į Rotušės aikštę keliavo seni ir jauni, vyrai ir moterys, tėvai ir vaikai, lietuviai ir užsieniečiai.

Laukdami šventės pradžios, susirinkusieji lipo ant fontanų, suolelių – draugiškai rungėsi dėl geresnių stebėjimo pozicijų. Dar kiti apžiūrinėjo gražiausių pasaulio eglučių parodą ant aikštėje pastatytų namukų: šią ekspoziciją surengė „Kauno diena“, UAB „Aurika“ ir AMG grupė.

Daugybė žmonių susirinko aikštėje, kiti įbedė akis į ekraną, įrengtą prie Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos, kuriame buvo demonstruota tiesioginė transliacija iš šventės.

Pasveikinęs visus su artėjančiomis šventėmis, miesto meras Visvaldas Matijošaitis pripažino: „Oho, kiek jūsų daug. Tiek žmonių čia pritraukia tik „Žalgiris“, kai tampa LKL čempionu, ir eglutės įžiebimo šventė“.

Prancūziškas desertas

Scenoje pasirodė Kalėdų senelis, pareiškęs: Kalėdinę kelionę visada pradedu nuo Kauno – nuostabiausio pasaulio miesto". O ceremonija prasidėjo apie 40 pasaulio šalių aplankiusios prancūzų teatro trupės „La Compagnie des Quidams“ pasirodymu.

„Šiek tiek įdomesnės mūsų estrados žvaigždės kainuoja didelius pinigus, be to, tokiu laikotarpiu jos labai užimtos. Šiemet atsisakėme koncertų, kurie žmones aikštėje įšaldo kelioms valandoms“, – pasakojo kalėdinių renginių ciklą Kaune organizuojančios VšĮ „Šou lyga“ direktorius Remigijus Knabikas. 

Kalėdinę kelionę visada pradedu nuo Kauno – nuostabiausio pasaulio miesto.

Alternatyva vietiniams atlikėjams – „La Compagnie des Quidams“. Daugiau nei prieš dvidešimt metų susibūręs kolektyvas visame pasaulyje garsėja savo aukščiausio lygio programa, teatro, šokio ir cirko elementų sinteze.

Neįprastai apsirengę aštuoni trupės nariai su keistomis uodegomis ir jiems dirigavusiu varovu scenoje netrukus išsipūtė ir virto dideliais, spalvas kaitaliojančiais 4 metrų aukščio žirgais. Grojant klasikinei muzikai ir skambant būgnams, jie pakvietė pasinerti į stebuklingą Kalėdų sapną, nukėlusį į nerūpestingą vaikystę.

„Čia tai bent!“

Ruošdamiesi šio vakaro šventei, darbininkai plušo visą naktį. Ne be reikalo, nes eglutės grožis užėmė kvapą.

Įspūdinga! Nuostabu, kad Kaunas kyla į dar aukštesnį lygį. Pavydžiu", – žavėjosi iš Klaipėdos atvykusi mylimųjų pora Eglė ir Robertas.

Vau, čia tai bent, kaip gerai, kad paklausiau draugų ir čia atvykau!" – švytėjo studentė korėjietė Eun.

Nuostabu, šaunuoliai, labai puikus, neprailgęs reginys", – nykštį aukštyn iškėlė ir iš Rusijos į draugo gimtadienį atvykęs maskvietis Pavelas.

Šiemet Kauno eglutė iš toliau atrodo kaip vientisa 16 metrų aukščio žaliaskarė, tačiau iš tiesų ji sudaryta iš daugybės atskirų eglučių. Apatinė dalis – didelė karuselė su 12 medinių arkliukų, suoliukais ir staliukais.

Dar prieš kelias savaites pagrindinės miesto puošmenos kūrėja Jolanta Šmidtienė prasitarė, kad praėjusiais metais pasigedę šviesos, šiemet miestiečiai jos gaus su kaupu – kilometrais skaičiuojamos lemputės apraizgo ne tik didžiąją eglę, bet ir visą ją supantį miestelį.

Įsuko renginių karuselę

Vaidinimo metu auksu spindintys žirgai, pasak organizatorių, įsuko karuselę, taip tarsi skelbdami miestą įtrauksiančių linksmybių pradžią. Kalėdų eglės įžiebimu Rotušės aikštėje prasidėjo iki kitų metų pradžios truksiantis renginių ciklas. Gruodžio 3 d. čia oficialiai atidaromas Kalėdų miestelis, o gruodžio 17-ąją pradės veikti interaktyvi 3D projekcijų zona, kuri veiks iki pat Naujųjų.

Kiekvieną vakarą vaizdo projekcijos ne tik papuoš Rotušės pastatą, bet ir taps atrakcija ten susirinkusiems kauniečiams. 3-5 žaidėjai gaus skirtingų spalvų burtų lazdeles ir turės nukreipti jas į projekciją, kurioje bus matyti lede įšalę personažai. Žaidimo dalyviai varžysis, kam pavyks greičiau juos išlaisvinti.

Antrus metus iš eilės Kauno eglutė bus prijungta prie interneto ir valdoma kompiuteriais. Ji turi interneto svetainę www.kaunoeglute.lt, kurioje miesto gyventojai ir svečiai gali palikti savo sveikinimus. Šie bus publikuojami internete ir transliuojami šešiuose aikštėje esančiuose ekranuose.

Gruodžio 31-osios vakarą Rotušės aikštėje Kaunas triukšmingai sutiks Naujuosius. Šįvakar dangų nuspalvinę fejerverkai buvo puiki pradžia šventiniam renginių maratonui.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilona

Ilona portretas
Nuostabi eglutė, puiki Šou programa, ačiū miesto merui ir visai kūrybinei grupei už nepakartojamą šventę.

jonas

jonas portretas
Neskoningas jovalas.primena cirko palapinę,o pinigai žvėriški.Nejaugi miestas toks turtingas,kad tokiems balaganams gali taškyti pinigus.

Nustebęs

Nustebęs portretas
Arkliai tai panašūs į rasijos pripučiamas raketas
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių