Quantcast

Susikompromitavusi „Šnekučio“ auklėtoja pasirodė darbe

Prieš mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai darželyje „Šnekutis“ vaikų patirto smurto.

Galimu smurtavimu įtarta auklėtoja, dėl kurios skundėsi devynių mažylių tėvai, buvo nušalinta, tačiau į portalą kaunodiena.lt kreipėsi vaikų darželį „Šnekutis“ lankančio vaiko mama.

„Ta auklėtoja ir vėl priimta dirbti. Ji jau kelios dienos darbe. Kaip taip galima“, - stebėjosi telefonu ne mažiau skandalingą nei pats įvykis faktą pastebėjusi mama.

Lopšelio-darželio „Šnekutis“ direktorė Rasa Kilčiauskienė nutilo išgirdusi portalo kaunodiena.lt klausimą apie į darbą sugrąžintą susikompromitavusią auklėtoją.

Po ilgokos pauzės direktorė paaiškino situaciją. „Ji buvo priimta kol bus rastas nuolatinis žmogus susirgusiam žmogui pavaduoti“, - išdėstė direktorė.

Ji buvo priimta kol bus rastas nuolatinis žmogus susirgusiam žmogui pavaduoti.

Pasak R.Kilčiauskienės, auklėtoja su vaikais dirbo vos vieną dieną. „Daugiau aš nieko nekomentuosiu. Yra savivaldybėje žmonės, tegul jie ir komentuoja“, - nuo bendravimo su žurnalistais atsiribojo direktorė.

Tuoj po įvykio Kauno savivaldybė turėjo labai konkrečią poziciją. Juolab, kad tėvų priekaištų sulaukė ne viena „Šnekučio“ auklėtoja.

„Skundžiama pagrinde viena auklėtoja. Dėl kitų – tik nepasitenkinimas jų darbu. Ta auklėtoja yra perkelta dirbti į kitą grupę. Kalbėjome su minimo Panemunės darželio („Šnekučio“ – red. past.) direktore – pareikalavau griežtai nušalinti tą auklėtoją nuo darbo, kol nebus atliktas ikiteisminis tyrimas. Pradėjome kontroliuoti situaciją“, – prieš maždaug mėnesį viešai pareiškė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė.

Portalas tikisi, kad ir šiandienos atveju, kai galimu smurtu įtariama auklėtoja vėl pakviesta dirbti, atsiras laiko komentarui.

Dėl Kaune, Panemunėje, įsikūrusio darželio, bendru raštu dėl auklėtojos netinkamo elgesio ir galimo smurto prieš vaikus į Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių šių metų lapkričio viduryje kreipėsi devynių vaikų tėvai.

Teigiama, kad lopšelio darželio auklėtoja trankė vaikams per rankas, ėmė už kaklo bei kitais veiksmais sukėlė mažamečiams fizinį skausmą ir naudojo psichologinę prievartą.

Kaune lopšelio darželio auklėtoja įtariama smurtavusi prieš vaikus Kauno apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Įvykio aplinkybės tikslinamos, atliekami procesiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai. Už tai auklėtojai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė serga. Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Izabelė Bočkienė informavo, kad įtarimai iki šio nėra pareikšti nei vienam asmeniui.

„Apklausos tebevyksta. Detaliau apie atliekamus veiksmus komentuoti negalime, mat tai gali pakenkti tyrimui“, - paaiškino I.Bočkienė.

Tuo po įvykio pareigūnai darželyje atliko kratą. Per apie valandą trukusią kratą patikrintos trijų šio lopšelio-darželio grupių patalpos. Visose yra dirbusi darželio auklėtinių tėvų skunde Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui minima auklėtoja.

Aptikta lipnios juostos – galimai naudotos, rišant nepaklusnius darželinukus, kaip teigiama tėvų surašytame skunde.

Kaip jau rašyta, jame devynių vaikų tėvai skundėsi, kad ši grupės auklėtoja trankė jų ketverių-penkerių metų vaikams per rankas, ėmė už kaklo bei kitais veiksmais sukėlė mažamečiams fizinį skausmą. Be to, ji naudojo ir psichologinę prievartą: neleisdavo vaikų pietų miego metu į tualetą, o kai šie prisišlapindavo, bausdavo. Viena iš bausmių už nepaklusnumą buvo mažamečių uždarymas į atskirą patalpą.

Tėvai teigia tai sužinoję, kai vaikai pradėjo nebenorėti eiti į darželį, tapo baikštūs ir irzlūs, pradėjo keistai reaguoti, pavyzdžiui, netyčia išpylę namuose iš puodelio kokį nors gėrimą. Pradėjus aiškintis tokio jų pasikeitimo priežastis, mažamečiai pradėjo pasakoti apie darželio auklėtojos elgesį su jais panašiomis aplinkybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Manau komentuoja pačios auklėtojos, arba jų šeimų nariai, šlykštu. Jei tėvai gina savo vaikus nuo smurtautojų tai jau supertėvai, baisu, kiek daug besmegenių. Verkšlenama, kad nėra, kam dirbt,i bet Darbo biržoje laisvų darbo vietų neregistruoja.

aš portretas
darželiuose nebėra kam dirbti per tokias supermamytes. Jeigu jos turi tiek laiko, kad net seka kas kur dirba, tai matyt pačios nedirba, tik pletkus renka. Pasiūlymas - nėra kam dirbti: kasdien po mamytę į grupę, lyg savanoriavimas būtų. Dar geriau - dalyvauti konkursuose į darželių direktorės pareigas,nes viską žino apie darželius. Paskutiniuose konkursuose neatsirado nei vieno pretendento, taigi... erdvės parodymams kaip dirbti reikia tikrai yra.

Gebelsas

Gebelsas portretas
Pasiulymas supertevukams, einat dirbt i si darzeli ,kaip seksis parasykit,speju nieko gero is jusu nebutu gal net dar blogiau nei dabar
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių