Quantcast

Suremtos ietys dėl atlyginimų valdybos nariams

Kauno valdžia nuo gegužės nusprendė mokėti atlygį savivaldybei pavaldžių įmonių valdybų nariams. Opozicija suskubo tai kritikuoti, tačiau miesto vadovai atkerta – taip siekiama daugiau skaidrumo.

Užkliuvo opozicijai

"Atlyginimais valdybos nariams pamaloninamas saviškių ratas, nes valdybų nariai nėra nepriklausomi, nėra iš Ūkio ministerijos patvirtinto nepriklausomų valdybos narių sąrašo. Jie priklauso vienai ar kitai verslo grupei arba yra kažkieno pažįstami", – įsitikinęs savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas, opozicijos lyderis Andrius Kupčinskas.

Savivaldybė laikosi pozicijos, kad tokie mokėjimai neprieštarauja Lietuvoje galiojantiems teisės aktams.

Balandžio pabaigoje savivaldybė pati paskelbė apie ketinimus savo kontroliuojamų įmonių valdybų nariams mokėti atlyginimus, siekiančius penktadalį konkrečios įmonės vadovo atlygio.

Išplatintame pranešime teigta, kad pinigai bus mokami tik keturių didžiausių įmonių valdybų nariams – "Kauno energijos", "Kauno vandenų", "Kauno švaros" ir "Kauno autobusų". Skelbta, kad nuspręsta sumažinti tokių įmonių valdybų narių skaičių nuo septynių iki penkių narių. Viešosios įstaigos Automobilių stovėjimo aikštelių valdybą nuspręsta panaikinti visai.

Kauno vadovų pagrindinis argumentas – skaidrumas. Taip siekiama panaikinti anksčiau vyravusią praktiką, kai į savivaldybės įmonių valdybas žmonės būdavo skiriami pagal partinę priklausomybę.

Pagerėjo rezultatai

Naujos savivaldybei pavaldžių įmonių valdybos buvo suformuotos netrukus po 2015 m. pavasarį vykusių rinkimų į miesto tarybą. Miesto valdžia teigia, kad naujos valdybos, spręsdamos strateginius įmonių klausimus, gerokai prisidėjo prie įmonių finansinės padėties stabilizavimosi ir rezultatų pagerėjimo, todėl ir atsirado galimybė valdybų nariams mokėti atlyginimus.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, Kaune kiekvienos įmonės valdybos nariai į posėdžius renkasi po 2–3 kartus per mėnesį, o laiko užima ne tik posėdžiai, bet ir pasiruošimas jiems.

Savivaldybės vadovai tikino, kad mažesnėse įmonėse "Kauno gatvių apšvietimas", Laboratorinių bandymų centre, Kauno butų ūkyje įmonių valdybų narių skaičius mažinamas iki trijų ir jiems atlyginimas nebus mokamas

Žada aiškintis toliau

A.Kupčinskas patvirtino, kad kol kas turintis oficialų savivaldybės administracijos direktoriaus raštą, kad atlyginimai bus mokami tik keturių didžiausių bendrovių valdybos nariams.  "Aiškinsimės, kaip yra iš tikrųjų", – užsiminė A.Kupčinskas.

Jo teigimu, penkiems "Kauno energijos" valdybos nariams, šį darbą dirbusiems pernai vos pusmetį, ir taip jau buvo išmokėtos tantjemos – 80 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zmogus

Zmogus portretas
Kas gi daugiau, konservatoriai, netelpa savo kailyje, idealiai isdirbta skundimo, smeizimo ir purvais drabstymo variacija. Neturiu ka pasakyti, o kodel gi nesumoketi zmonems kurie posedziuose dirba ir gaista savo laika. Mokeciau visiems iki vieno, ir reikalauciau is visu atsakomybes uz posedziu lankymus ir darbu atlikimus.

kai lindo prie lovio, žadėjo būti altruistais

kai lindo prie lovio, žadėjo būti altruistais portretas
o dabar ,- nagai į save lenkti, be naudos nei piršto nepakrutins? tai ko lindo į valdžią? nieko gero Kaunui jau antri metai nepadarė.

JO

JO portretas
Šitie be pinigų nedirbs. Be didelių pinigų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių