Quantcast

„Studijų savaitė“ – galimybė mokiniui atrasti save

  • Teksto dydis:

Vasario 27-kovo 3 dienomis Kauno Maironio universitetinė gimnazija kartu su universitetais organizavo renginį „Studijų savaitė 2017“. Šiemet jis vyko jau septintą kartą.

Renginyje 188 studijų programas pristatė 10 aukštųjų mokyklų: Aleksandro Stulginskio universitetas (22 programas), Kauno technologijos universitetas (46), Lietuvos sporto universitetas (9), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (19), Vytauto Didžiojo universitetas (42), Mykolo Riomerio universitetas (21), Vilniaus universitetas (1), Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas (9), Vilniaus dailės akademija (10). Pirmą kartą projekte dalyvavo Klaipėdos universitetas, pristatęs 9 programas.

Gimnazijoje kiekvieną dieną vyko vis kitų studijų sričių – biomedicinos,  socialinių mokslų, fizinių mokslų ir technologijų, humanitarinių mokslų ir menų – programų pristatymai-diskusijos, su pageidaujančiais mokiniais bendravo Profesinio konsultavimo koordinacinio centro darbuotojos, stojimo į aukštąsias mokyklas naujoves pristatė LAMA BPO konsultantai. Mokiniai džiaugėsi renginio formatu – diskusijos ir programų aptarimai su dėstytojais ir studentais suteikia didesnę galimybę išsiaiškinti savo galimybes, poreikius, lūkesčius.

„Studijų savaitė“ 8 klasių mokiniams padeda pasirinkti tinkamą gimnaziją pagal jos specifiką, ugdymo filosofiją. 1–2 klasių gimnazistams renginys padeda geriau suvokti, kokią ugdymo(si) sritį bei kryptį pasirinkti, kaip susidaryti individualų planą. 3–4 klasių gimnazistai renginyje išsiaiškina būsimų studijų galimybes, iš studentų sužino studentiško gyvenimo aktualijas.

Apie projekto reikšmę ir naudingumą galima spręsti iš to, kad jau septintą kartą į gimnaziją atvyksta gausus programas pristatančių universitetų būrys, daugėja ir ateities perspektyva besidominčių miesto mokinių. Šiemet iš viso renginiuose dalyvavo beveik 3 tūkstančiai mokinių iš 24 Kauno bendrojo ugdymo mokyklų. Daugiausia jų apsilankė iš Maironio universitetinės, VDU „Rasos“, „Santaros“, „Saulės“, Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijų, KTU inžinerijos licėjaus, Jono ir Petro Vileišių mokyklos-daugiafunkcio centro, Tado Ivanausko ir Simono Daukanto progimnazijų.

Projektas, kurio globėja – Kauno miesto savivaldybė, kasmet prisideda puoselėjant Kauno kaip akademinio miesto įvaizdį, skatina aukštųjų mokyklų ir bendrojo ugdymo mokyklų bendradarbiavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-A

-A portretas
Labai naudingas renginys buvo. Super, kad tokie renginiai yra organizuojami
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių