Quantcast

Stebisi Šilainiuose atliekamais darbais: o kaip užvažiuoti neįgaliajam?

  • Teksto dydis:

Kauniečiai tikrai pastebi mieste zujančius darbininkus ir besikeičiančias miesto erdves. Tačiau kai kuriems jų užkliūna nepatogumai, atsiradę naujai tvarkomose vietose. Apie vieną tokių portalą kauno.diena.lt informavo akyli skaitytojai.

Šilainiuose esančiame Baltų prospekte jau kuris laikas netyla bendrovės „Kauno keliai“ darbininkų technikos burzgesys – čia ne tik įrenginėjami nauji takai, bet ir atnaujinami šaligatvių užvažiavimai.

Vienas tokių pro akis nepraslydo portalo kauno.diena.lt skaitytojui Gintautui.

„Siunčiu informaciją apie padarytus nuvažiavimus ir užvažiavimus. Džiugu, kad tvarkomi keliai, pėsčiųjų perėjos, bet čia nuvažiavimas padarytas labai keistai. Kaip užvažiuoti žmogui su neįgaliojo vežimėliu? Arba mamai, stumiančiai kūdikio vežimėlį? Lieka tik gatve važiuoti“, – pastebėtą situaciją netoli laisvalaikio ir pramogų centro „Oazė“ apibūdino vyras.

Kauno dienos skaitytojo nuotr.

Jis pasakoja, kad dėmesį į šią problemą atkreipė tik tuomet, kai savo akimis pamatė nuvažiuoti nuo šių laiptų negalintį neįgalųjį.

Kaip užvažiuoti žmogui su neįgaliojo vežimėliu? Arba mamai, stumiančiai kūdikio vežimėlį?

„Laimė, netoliese buvo jam galinčių padėti žmonių. Pats jau skubėjau į pagalbą, bet arčiau buvusi vaikinų kompanija buvo pirmesni“, – prisimena Gintautas.

Vyro žodžiais kalbant, labiausiai stebina, kad tokie, rodos, elementarūs dalykai nėra apgalvojami iš anksto.

„Kauno diena“ kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę ir paprašė pakomentuoti šią situaciją.

„Dviejų savaičių bėgyje ši problema bus išspręsta. Čia darbai dar nebaigti. Šioje vietoje bus įrengtas 1,5 m. pločio užvažiavimas“, – žada Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Portalas primena, kad šiuo metu Baltų prospekte tiesiami dviračių ir pėsčiųjų takai, tvarkomi bortai ir įrenginėjama nauja trinkelių danga.


Šiame straipsnyje: Baltų prospektasŠilainiainuvažiavimasnetinkamas nuvažiavimaspasipiktino nuvažiavimuskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

---

--- portretas
Dvirasiai jau tapo pagrindiniu transportu?o man 000 tie jusu takai.kada yra labai daug kitokiu problemu.

Anonimas

Anonimas portretas
Dviratininku takas kazkodel taibaigiasi prie Baltu pr.2 namo ir visiskai nesusijungia su dviraciu taku Jotvingiu g nei su dviraciu taku link Neries. Zodziu vidury Baltu prospekto tiesiog atkarpa dviraciu tako is niekur i niekur...

S.

S. portretas
kad padarys normalų nuvažiavimą man irgi sakė darbininkai bet prabėgo 2-3 savaitės ir per tą laiką baigė atkarpą nuo Žemaičių pl. iki šviesoforo, susirinko viską ir dingo darbininkai dirbti kokio nors Savanorių pr. gi ten reikia sutvarkyti iki popiežiaus vizito, šiandien ryte stovėjo tik biotualetas. Po to gal baigs nepadarytą dviračių tako/pėsciujų tako atkarpa nuo šviesaforo iki Jotvingių g. dviračio tako ir tada gal baigs tą nuolydį sutvarkyti, jei nepamirš. Nes pliusiukas padėtas ir pamirštama kas pažadėta. Vasarą buvo ant Panerių g. viaduko avariją, moteriškė nuvertė stulpą ir nuvertė pusiau jau apgadintą išlietą bordiurą tai dabar tas betono luitas guli ant tos dalies kur pestieji vaikšto, laukia gal kas užgrius prasiskels galvą ar su dviračiu atsimuš - IŠVEŠTI NĖRA KAM.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių