Quantcast

Staigmena laukiantiems: „Lidl“ apmokestins aikšteles

„Lidl“ iki atidarymo skaičiuoja paskutines dienas, o kai kurie kauniečiai jo laukia tarsi išganymo. Tačiau ne visos naujovės jiems patiks. Prekybos cento atstovai neslepia planų apmokestinti automobilių stovėjimo aikšteles.

Užtruksi – teks mokėti

Prekybos centro „Lidl“ atstovai tikina, kad Kaune aikštelės bus mokamos ne prie visų parduotuvių.

„Sprendimą dėl mokesčio už automobilių stovėjimą prie „Lidl“ parduotuvių įrengtose aikštelėse mūsų bendrovė priima kruopščiai, įvertinusi konkrečią situaciją ir siekdama pagrindinio tikslo – sudaryti visas sąlygas patogiai apsipirkti. Aukštos kokybės paslauga, mūsų supratimu, apima ir tvarką bei švarą automobilių aikštelėje, jos kasdienę ir sezoninę priežiūrą, kuri reikalauja nuolatinio mūsų rūpesčio ir išlaidų“, – komentavo „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų komunikacijos departamento vadovė Agnė Gaižauskienė.

Prie kurių „Lidl“ parduotuvių bus apmokestintas automobilių stovėjimas, kol kas tiksliai neįvardijama. Tačiau žinoma, kad Šiaurės prospekto parduotuvės klientai apsipirkti turės spėti per 90 min. Vėliau jiems tektų susimokėti už automobilio stovėjimą. Apie tai byloja prie aikštelės pastatyti kelio ženklai.

A.Gaižauskienė sakė, kad 90 min. pasirinkta įvertinus klientų apsipirkimo laiką kitose šalyse. Pasak jos, paprastai įsigyti prekių trunka trumpiau, bet Lietuvoje laikas šiek tiek padidintas, kad pirkėjams nekiltų jokių rūpesčių.

Už kiekvieną vėlesnę valandą teks mokėti po 1 eurą. Klientai susimokėti už stovėjimą galės įrengtuose parkomatuose arba SMS žinute. „Lidl“ atstovė sakė, kad vėliau tai bus galima padaryti ir mobiliąja programėle.

„Automobilių aikštelių kontrolę atliks šias paslaugas teikiančios įmonės specialistai. Paprastumas – vienas iš pagrindinių mūsų veiklos principų. Tad, svarstydami tinkamiausią automobilio stovėjimo apmokestinimo modelį, atsisakėme pakeliamų užtvarų ir kitokių įrenginių“, – aiškino A.Gaižauskienė.

Naktinis tarifas

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras prasitarė, kad "Lidl" yra derinusi mokamos naktinės aikštelės klausimus su savivaldybės atstovais. Buvo svarstoma pasiūlyti saugomas ir mokamas automobilių stovėjimo aikšteles vietos gyventojams. P.Keras pastebi, kad "Lidl" tai mato kaip verslą, bet tai nėra blogai, nes gyvenamuosiuose rajonuose trūksta automobilių statymo vietų, tad prekybos centro aikštelė padėtų išspręsti šią problemą.

Vokietijos prekybos centro atstovai patvirtina, kad gyventojai kai kuriose "Lidl" aikštelėse galės palikti savo automobilius už tam tikrą mokestį. Tai bus naujovė Kaune, nes prie kitų prekybos centrų gyventojai arba negali palikti savo automobilių, nes tai daryti draudžia kelių eismo ženklai, arba gali tai padaryti nemokamai.

„Manome, kad galimybė naktį palikti automobilį prie „Lidl“ parduotuvės už mokestį gali būti patogi paslauga ir aplinkinių gyvenamųjų namų gyventojams“, – teigė A.Gaižauskienė.

Parduotuvių nedarbo metu (nuo 22 iki 8 val.) gyventojai galės sumokėti vieną eurą ir „Lidl“ aikštelėse palikti savo automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
Duokite dvi valandas!!!! Kuo mes prastesni uz vokiecius? Gal turtingesni?!

Rimas

Rimas portretas
Teisingai, nėra ko prie parduotuvės laikyti amžinai krūvas lupenų, pvz "Iki" Žemaičių g.stovi metus laiko paliktos, o atvažiavus į parduotuvę nėra kur mašinos pasistatyti 90 min tikrai užtektinai laiko, čia ne "Akropolis" ar "Mega"

Siaip

Siaip portretas
Tai visur paprastai 2 h yra limitas nustatytas.Vokietijoje is kur Lidl ir atkeliavo taip pat. Idomu kokiais kriterijais remiantis Lietuvoje tas limitas pasirinktas puse valandos trumpesnis..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių