Quantcast

Devynmetės kaunietės tarptautinis įvaikinimas: byla jau išnagrinėta

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienio popietę buvo atsidūręs dėmesio centre. Vyko posėdis, kuriame spręsta, ar leisti devynmetę kaunietę skubos tvarka įvaikinti porai iš Naujosios Zelandijos. 

Teismo posėdis buvo uždaras, nes jame spręstas nepilnametės likimas. 

Vilniaus apygardos teismo atstovė Rūta Trimailovienė žurnalistams teigė, kad teismas bylą išnagrinėjo, tačiau sprendimo priėmimas ir paskelbimas atidėtas savaitei ir vyks sausio 16 d.

Teismo rūmuose pasirodęs mergaitės brolis, kuris kilus skandalui pakeitė nuomonę ir pareiškė norą globoti seserį, posėdžio dieną nebebuvo toks kategoriškas ir teigė, kad sesers nuomonei neprieštaraus.

Mergaitė, kiek informacijos pateikiama, norėtų gyventi su šeima iš Naujosios Zelandijos.

Iš pradžių viešumoje kilo pasipiktinimas dėl to, kad brolių ir seserų turinčią mergaitę nori įsivaikinti užsieniečiai ir išsivežti ją į labai tolimą šalį.

Istorijos pradžioje du jos pilnamečiai broliai, gyvenantys užsienyje, žiniasklaidai tvirtino neprieštaraujantys, kad sesuo taptų užsieniečių šeimos dalimi, tačiau jie išreiškė nerimą, kad mergaitė atsidurs labai toli.

Netylant skandalui vienas brolių apsigalvojo ir pareiškė pats sieks sesers globos.

Teismo posėdžio išvakarėse prašymą atsirado dar viena mergaitę globoti panorusi šeima. Teigiama, kad tai lietuviai, su mergaite nesusiję jokiais giminystės ryšiais.

Pati mergaitė, kiek informacijos pateikiama, norėtų gyventi su šeima iš Naujosios Zelandijos. Pora prieš ketverius metus įsivaikino du berniukus iš Lietuvos – brolius. 

Naujosios Zelandijos piliečiai tikino, kad jeigu teismas nepritartų skubiam įvaikinimui, jie vis tiek siektų įsivaikinti šią devynmetę. 

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad praėjusį penktadienį minėta pora lankėsi Kaune, kur akis į akį pirmą kartą susitiko su mergaite. Iki šiol kaunietė su norinčiais ją įvaikinti užsieniečiais pastoviai keitėsi nuotraukomis, laiškais ir vaizdo įrašais.

„Ji apie mus žino labai daug. Pavyzdžiui, rodėme, kur lankys mokyklą, kur gyvens“, – sakė vyras.

Filmuotus vaizdelius jiems siuntė ir pati mergaitė. Devynmetė, advokatės pasakojimu, nepaisant aplinkos spaudimo labai laukia akimirkos, kai taps oficialia šios šeimos dalimi.

Iš Kauno Naujosios Zelandijos piliečiai į Vilnių, kur išsinuomojo būstą, laukti teismo sprendimo išvyko kartu su devynmete. Lietuvoje šeima lankosi su įvaikintais berniukais, tad mergaitė šias kelias dienas gyveno su gausioje šeimoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
NZ nera benamiu vaiku ar kaip ? Tie iteviai sugalvojo trofejus pasirink is kitu saliu ar kaip cia gaunasi ? Jai absoliuciai nei vieno gimines atstovo nebutu Lietuvoje, taip manau nebutu itartina leisti mergaitei tureti sansa i geresni givenima. Gal sulaukus pilnametystes pati isvyktu i kita sali ieskoti geresnio givenimo. Kad ir kokie gimines, brolis, bebutu tai yra seima. Paskirkit socialini darbuotoja tegul rupinasi ir uztikrina kad mergaite bus pasirupinta esancios tikros seimos atstovu ar bent jau suteikia pagalba abiems tai uztikrinti. Kadangi niekas mergaites byla nagrinejanciu asmenu nesireme sveika zmogiska logika o viska dare ''pagal istatymus'' akivaizdu, kad bylos iseitis jau senai buvo nulemta pradinio susidomejimo ja isivaikinti. Sumoki pinigus, igalioti asmenys viska tvarko. Zurnalistai gal bande iskelti tai i sviesa ir padeti uzkirsti kelia visai sitai nesamonei, o gal ir ne, tik vaikosi sensacionalizmo.

Rūta

Rūta portretas
Žiurke tu žiurke (čia tai zelandei). Juk žinai, kad atsirado mergaitės giminės, lietuvių šeimos, norinčios įsivaikinti mergaitę, bet ne. Reikia bet kokia kaina išplėšti vaiką kaip kokį trofėjų iš jos aplinkos. Tpfu ant visų prie to prisidėjusių

mintis

mintis portretas
mes lietuviai visur matome tik blogi ir nebepasitikime niekuom!gal mergaite tikrai bus laiminga svetur,nieko gero ji nemate ir Lietuvoje,kas tie broiai kuriu ji nera net maciusi,na o broliu irgi nera ko kaltinti,gerai kad nenuplauke pasroviui,o kuresi savo gyvenimus,yra kaip yra!
VISI KOMENTARAI 101

Galerijos

Daugiau straipsnių