Quantcast

Sovietiniai simboliai nuo Aleksoto tilto bus išdalyti muziejams

  • Teksto dydis:

Dalis Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto plokščių su sovietiniais simboliais bus atiduotos muziejams, likusių savivaldybė nesaugos ir ruošiasi jomis atsikratyti – tam ketvirtadienį pritarė miesto taryba.

Dalis Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto plokščių su sovietiniais simboliais bus atiduotos muziejams, likusių savivaldybė nesaugos ir ruošiasi jomis atsikratyti – tam ketvirtadienį pritarė miesto taryba.

Po vieną plokščių komplektą, kurį sudaro keturios plokštės, bus atiduota Kauno miesto muziejui, Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacijai „Retromobile“ ir valstybės įmonės „Automagistralė“ Kelių muziejui.

„Pavedimas buvo saugoti visas tas plokštes, o jų yra 32. Miesto muziejus sako, kad pasiliktų vieną fragmentą, vieno prašo Kelių muziejus ir vieno „Retromobiliai“. Toliau būtų atiduota į metalo laužą ir išlydyta – kompensuota dalis išlaidų, kurios patirtos išmontuojant“, – sprendimą komentavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Jo teigimu, dabar plokštes saugantis Kauno miesto muziejus neturi tam patalpų, todėl nuo tilto pilonų nuimtos plokštės saugomos savivaldybės bendrovės „Kauno švara“ teritorijoje.

Anksčiau paimti plokštes siūlėsi Grūto parkas, tačiau nepavykus sutarti dėl apmokėjimo už plokštes, šios minties atsisakyta. Siūlymas perduoti parkui plokštes buvo pateiktas ir tarybai, bet jam nepritarta.

Plokštės su sovietiniais herbais nuo tilto nuimtos šiemet kovo mėnesį po to, kai paveldosaugininkai pernai gruodį panaikino jų teisinę apsaugą.

Dabartinis tiltas su jį sovietine simbolika – žvaigždėmis bei pjautuvais su kūjais, sovietiniu herbu – pastatytas 1948 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sovietinė simbolika iki 2005 metų rekonstrukcijos buvo pridengta. Tuomet buvo pakeisti sovietinės simbolikos taip pat turėję tilto turėklai, bet stalininė simbolika liko ant betoninių pilonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dalius

dalius portretas
pritariu na, bet tokia jau musu tradicija - griauti.

tam VLADIMIR

tam VLADIMIR portretas
Vladimir - koloradas ir tiek.

Vladimir

Vladimir portretas
Vandalai ir tiek.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių