Quantcast

Sovietinėje Kauno radijo redakcijoje – ir rokenrolas, ir motociklas

  • Teksto dydis:

Kauno radijo redakcija sovietmečiu nuo Vilniaus buvo nutolusi ne šimtu, o trimis šimtais kilometrų. Taip sako žurnalistės Agnės Kairiūnaitės kalbinti Kauno redakcijos darbuotojai.

Nors cenzūra buvo aktuali ir čia, Jaunimo bei Kultūros redakcijose laisvės būta daug daugiau, maža to, čia net skambėjo rokenrolas, o redakcijoje stovėjo motociklas.

Radijo devyniasdešimtmečio minėjimui skirtą pasakojimą „Devyni radijo dešimtmečiai“ apie Kauno redakciją parengė LRT RADIJO žurnalistė Kaune A. Kairiūnaitė.

Pasakojimo rengėjos teigimu, apie Kauno radijo redakciją būtų galima kalbėti labai daug, nuo pat radiofono įkūrimo pradžios, tačiau savo pasakojimui žurnalistė ieškojo kito rakto, nes apie pačią radiofono pradžią kalbama gana nemažai.

„Pasirinkau apie Kauno radijo redakciją kalbėti ne remdamasi istorijos puslapiais ar archyvine medžiaga, bet dar gyvų redakcijos darbuotojų prisiminimais. Sunkiausia buvo susitaikyti su mintimi, kad ne visi buvę redakcijos darbuotojai norėjo pasikalbėti“, – atskleidė A. Kairiūnaitė.

Atskira redakcija Kaune pradeda veikti nuo 1959 m. Skirtingais laikotarpiais sovietmečiu čia dirbo nuo keliolikos iki kelių dešimčių darbuotojų.

Radijo pasakojimas „Devyni radijo dešimtmečiai“ – kiekvieną penktadienį, po 15 val. žinių, per LRT RADIJĄ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių