Quantcast

Šokių muzikos dievų pasirodyme Kaune – tūkstančiai šėlstančios publikos

Šeštadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje buvo karšta – čia koncertavo „Scooter“ ir kitos šokių muzikos įžymybės.

Vokiečių sukurtame muzikos, šviesų ir pirotechnikos šou šėlo į areną susirinkę per 6 tūkst. žiūrovų.

„Labas vakaras, Kaune. Ar jūs pasiruošę?“ – pirmieji su kauniečiais angliškai pasisveikino techno grupė „U96“.

„Pakelkite rankas“, – po tokių grupės vokalistės žodžių į orą kildavo šokančiųjų rankų miškas.

Po pusvalandžio į sceną kopė šokių muzikos grupė „Brooklyn Bounce“. „Ar gerai jaučiatės?“ – kreipėsi į publiką po keleto dainų visas išpiltas prakaito „Brooklyn Bounce“ vokalistas. Tik iš trečio karto išgirdęs pakankamai garsų publikos atsakymą, atlikėjas, matyt, patikėjo. Audringą publikos reakciją sukėlė jo pasirodymas su ugnies fakelais.

Trečiasis pasirodė reperis Nana.

„Esu koncertavęs Rygoje, Taline. Noriu žinoti, ar Kaunas – triukšmingesnis nei Ryga ir Talinas?“ – sukelti šiek tiek triukšmo publiką ragino Nana.

„Spėkit, kokia čia daina?“ – pasigirdus pirmiesiems topo „I'm lonely“ akordams, ragino Nana. Publika atsakė džiaugsmo šūksniais. Netrukus Nana pasiskundė, kad scenoje slidu. „Čia tikriausiai pateko degalų“, – „Brooklyn Bounce“ pasirodymą su ugnimi priminė atlikėjas.

Baigdamas savo pasirodymą, pirmą kartą Lietuvoje koncertavęs reperis tikino, kad Kauno publika geresnė nei Rygos, Talino ar Maskvos, ir pažadėjo sugrįžti. 

Sprendžiant pagal publikos reakciją, šios trys XX a. 9-ojo dešimtmečio žvaigždės tik apšildė publiką prieš pasirodant techno muzikos veteranams „Scooter“. Prieš koncertuojant jiems, „Žalgirio“ arenoje buvo tikrai nešalta, tačiau „Scooter“ trijulė ( Hans-Peter Geerdes (arba H. P. Baxxteris), Philas Speiseris ir Michaelis Simonas) atmosferą visiškai užkaitino.

„Labas, Lietuva“, – lietuviškai su publika pasisveikinęs Baxxteris toliau su ja bendravo angliškai.

Skambant grupės hitams, šokantieji užpildė ne tik didžiulę erdvę prie scenos, per krepšinio rungtynes virstančią aikštele, – užsikrėtę Baxxterio energija, didžioji dalis žiūrovų šoko ir tribūnose. 53 m. Baxxteris, nevengiantis necenzūrinės leksikos savo dainose, liko ištikimas savo amplua: specifinių žodelių netrūko ir koncerte Kaune.

Visą koncertą dalis publikos bandė įamžinti save ir atlikėjus – darė asmenukes, filmavo, šiais įrašais dar koncerto metu užversdami socialinius tinklus.

Lygiai po metų pertraukos „Scooter“ į Lietuvą užsuko savo gyvavimo 25-mečiui pažymėti skirto pasaulinio turo „Wild & Wicked“ („Laukinis ir nedoras“) metu. Kaune, kaip ir  kituose turo koncertuose, grupę lydėjo seksualios blondinės – lietuvės šokėjos.

Tai, ką buvo galima išvysti ir pajusti koncerte, – didžiulės komandos, parengusios garso, šviesų, vaizdo projekcijų ir pirotechnikos šou, darbo rezultatas.

„Scooter“ atvykimas į Lietuvą neapsiėjo be nesklandumų. Jų lėktuvas iš Vokietijos šiandien popiet turėjo leistis Vilniaus oro uoste, tačiau dėl prastų oro sąlygų visoje Europoje atidedami ir nevykdomi skrydžiai, tarp jų ir „Scooter“ reisas buvo atidėtas, todėl grupė privačiu lėktuvu atskrido tiesiai į Kauną. Kaip visada, „Scooter“ lyderis Baxxteris Kaune sėdo į „Mercedes S-Class“ automobilį. Šio automobilio jis reikalauja visur. Iš Kauno oro uosto visa „Scooter“ komanda į Kauno centre esantį viešbutį „Park Inn by Radisson“ atvyko šios klasės automobiliais. „Scooter“ nariams reikalinga labai gera viešbučio kambario garso izoliacija, nes po koncertų jie klausosi muzikos.

Lydinčių grupių kelionės taip pat nepraėjo be nuotykių – po skrydžių atidėjimų iš Rygos oro uosto Kauną paryčiais pasiekė „U96“ po 24 valandų kelionės iš Vokietijos, nors buvo planuota, kad atskirs prieš dieną.  Nana ir „Brooklyn Bounce“ atskrido vėluojančiais reisais.


Šiame straipsnyje: ScooterkoncertasŽalgirio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamastymui.

Pamastymui. portretas
Kokie sokiai,kokios linksmybes? Jug gavenia,ir laikas tylai ramybei.Ar ne todel sitiek ivairiausiu skaudziu ivykiu ,nelaimiu?

kovo 8d ZALGIRIO ARENOJE

kovo 8d ZALGIRIO ARENOJE portretas
bus nuosabus koncertas TAVO AKYS-bilietus jau turime

KONCERTAS

KONCERTAS portretas
Labai patiko-visi atlikejai skleide pozityva,nuostabus lazeriu sow, publika buvo nepakartojama soko ir dainavo su atlikejais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių