Quantcast

Sniego maratonas Kaune: kelininkams trūksta technikos

Dar ketvirtadienį prasidėjęs snygis užsitęsė. Sinoptikai prognozuoja, kad be perstojo snigs iki sekmadienio. Toks sniego maratonas gatves verčia čiuožyklomis, o kelininkai pripažįsta, kad trūksta pajėgumų vaduojant miestą iš sniego.

Valo ir kiti

Nenutrūkstamas snygis apsunkino eismo sąlygas. Į darbą skubėti jau neišeina, automobiliai ir viešasis transportas vos juda, o kas paskuba – slysta. Sinoptikai taip pat nieko gero nežada. Pagal jų prognozes – snigs 60 valandų. Kelininkai pripažįsta, kad tokiam sniego maratonui nėra visiškai pasiruošę bei į gatves išsiuntė ir partnerių turimą techniką.

„Barstyti pradėjome ketvirtadienį 23 val., o valymas ir barstymas prasidėjo apie pusę keturių. Apie 9 val. mieste darbavosi trylika valymo mašinų. Didžiausias dėmesys yra įkalnėms, kalnams ir viadukams. Taip ir sukam ratus iš pradžių pagrindinėse gatvėse, vėliau – mažesnėse. Tik pamaina pasikeitė ir vėl vyrai važiuoja. Su „Kauno keliais“ turime sutartį, tad dvi jų mašinos taip pat visą naktį važinėja. Šiandien reikėtų pagalbos, tačiau Kaune niekas daugiau neturi valytuvų“, – sakė bendrovės „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius Darius Stasikonis.

Tačiau „Kauno dienos“ kalbinti įvairių Kaune veikiančių kelininkų bendrovių atstovai tokius pasakymus palydėjo šypsena. Jie tikino, kad neturi barstytuvų, tačiau kuo valyti sniegą nuo gatvių tikrai atrastų, bet nei miestas, nei „Kauno švara“ į juos nesikreipė.

Vėluojantis transportas

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis prašė miestiečių pakantumo, nes darbuotojai kaip įmanydami stengiasi vaduoti gatves iš sniego.

„Juk sninga ir nesustoja, manau, kad „Kauno švara“ daro viską, ką gali. Vyksta valymai ir barstymai, pamainos keičiasi, technika tikrai nestovi, tad tai turėtų žmonės suprasti ir vertinti“, – kalbėjo specialistas.

Dėl slidžių gatvių vėl fiksuojami eismo įvykiai. Penktadienį Karaliaus Mindaugo prospekte nuo važiuojamosios kelio dalies nuslydo autobusas, medikų pagalbos prireikė šešioms moterims. Miesto gatvėse pilna ir techninių įvykių.

Pasirinkusiems į darbus keliauti ne nuosavu automobiliu, taip pat teko prailginti kelionę. „Kauno dienai“ kauniečiai sakė, kad viešasis transportas vietomis vėlavo ir pusvalandį, o pavėžėjimo paslaugas teikiantys vairuotojai taip pat pasiimti keleivių neskuba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKiK

KKiK portretas
Komedija: konkursą gatves valyti laimėjusi įmonė skundžiasi, kad jai trūksta technikos. Tai kaip ji tą konkursą laimėjo ?

welcome to the new zombie world

welcome to the new zombie world portretas
bet dabar visi juda taip vadinamu saugiu greičiu,štai kas būna su eismu mieste kai važiuojama rekomenduojamu 50km.h

lorenzo

lorenzo portretas
už tat miesto eglutei netrūko babkių
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių