Quantcast

Laukinius gyvūnus skiepys nuo pasiutligės

Kaip pranešė Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (KVMVT) vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Ramūnas Jucevičius, mūsų mieste ir rajone nuo spalio 24-osios iki gruodžio 10-osios iš lėktuvo bus mėtoma vakcina laukiniams gyvūnams nuo pasiutligės. Vakcina – pagrindinė priemonė, kovojant su pasiutlige, kuri yra pavojinga žmonėms ir laukiniams bei naminiams gyvūnams.

"Dienos, kai bus mėtomi jaukai su minėta vakcina, gali keistis, esant lėktuvo skrydžiui nepalankioms oro sąlygoms. Lėktuvuose sumontuota vakcinos mėtymo įranga suprogramuota taip, kad vakcina nebūtų mėtoma virš miestelių, gyvenviečių, sodybų, vandens telkinių, tačiau gamtos sąlygos, vėjo kryptis ir stiprumas gali pakeisti vakcinos nukritimo vietą. Todėl norime perspėti gyventojus, kad, radus netoli namų jaukus su pasiutligės vakcina, jų negalima liesti. Maža to, prašom apie tokį radinį nedelsiant pranešti teritorinei Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Atvykę darbuotojai surinks jaukus su vakcina. Beje, jaukai su vakcina nėra pavojingi naminiams gyvūnams, tačiau perdozavus jauko galimos komplikacijos", – aiškino R.Jucevičius.

Kauno pakraščių ir rajono gyventojai, aptikę jaukus prie namų, gali skambinti tel. (8 37) 313 341 arba 8 612 591 44.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lapė

lapė portretas
tai sakot skiepys-pirma pagaukit ,veveve :)

Reikėjo

Reikėjo portretas
vakciną pradėt mėtyt ankstyvą pavasarį,kada mažiausiai laukiniai gyvūnai turi maisto ir žmonių gyvuliai dar tvartuose.Suprantu kodėl dabar rudenį,nes pavasarį tiek lapės,tiek vilkai laukiasi jauniklių. Šiaip tai nors ir gražūs gyvūnai,bet akivaizdžiai jų per daug prisiveisę.Kiek žmonėms pridaro nuostolių. O dabar gyvuliai uždaryti,vadinasi menka nauda žmonių auginančių gyvulius atžvilgiu.Vakcina gal ir veiks pavasarį ar vasarą,bet labiausiai pasiutlige sergantys,kiek susidūriau puola rudenį,o rudenį vėl barstymai iš naujo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių