Quantcast

Šiųmetis Kauno maratonas planuoja startuoti Rotušės aikštėje

  • Teksto dydis:

Daugiau nei tris tūkstančius bėgimo entuziastų ir mėgėjų sutraukusio „Kauno maratono 2014“ organizatoriai sieks, kad šiais metais birželio 14 dieną vyksianti sporto šventė iš Nemuno salos persikeltų į senamiesčio širdį – Rotušės aikštę. Čia startas būtų skelbiamas ne tik prestižinės maratono, pusės maratono, bet ir 10 bei 5 kilometrų distancijų dalyviams.

Tarptautinio renginio, kuris miesto centrą pagyvina marga kelių tūkstančių dalyvių minia, įvairiais koncertais, mugėmis ir konkursais, jau dabar nekantriai laukia senamiesčio verslininkai.

„Norime, kad senamiesti būtų gyvas, tad džiaugiamės „Kauno maratono 2015“ sprendimu. Visgi į senamiestį atvyks ne tik tūkstančiai dalyvių, turistų iš kitų šalių, bet ir žiūrovai, dalyvių draugai, giminės. Jiems senamiestyje tikrai bus ką veikti. Verslininkai mielai pasirūpins geromis emocijomis, muzika ar kitomis atrakcijomis savo kavinėse, restoranuose ar parduotuvėse“, – pasakojo Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aiste Grybauskienė.

Trečius metus šį renginį organizuojančios VšĮ „Kauno maratono klubas“ nariai tiki, kad kaip ir kiekvienais metais, į „Kauno maratonas 2015“ renginį susirinks gausus būrys bėgimo entuziastų. 

„Jau šiandien į bėgimą yra užsiregistravusių sportininkų iš Kanados, Didžiosios Britanijos, Olandijos ir kitų valstybių. Norime, kad kauniečiai ir miesto svečiai šią šventę galėtų sutikti pačiame miesto centre, bėgdami šimtmečio senumo gatvėmis ir iš arti susipažintų su mūsų miestu. Sunku būtų įsivaizduoti, kad Vilniaus, Rygos, Stokholmo ar kituose Europos miestuose vykstančios varžybos, pritraukiančios tūkstančius dalyvių, nevyktų pačiame miesto centre“, – pasakojo VšĮ „Kauno maratono klubas“ vadovas Algirdas Pukis.

Iki renginio likus kiek daugiau nei 140 dienų, jau yra užsiregistravę beveik 400 dalyvių. Pirmieji penki šimtai dalyvių, užsiregistravusių į maratono ir pusės maratono distancijas gaus išskirtinius, specialaus dizaino „Kauno maratonas 2015“ marškinėlius.

Daugiau informacijos – www.kaunasmarathon.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebejimas

pastebejimas portretas
Renginys , aisku, miestui svarbus ir reikalingas. Tik miesto galvoms reiketu nesedeti eketese ar dalyvauti eilineje fotosesijoje, o bent siek tiek pradeti tvarkyti gatviu grindini ir saligatvius, nes ir begantys gausiai sportininkai , ir ziurovai issidauzys dantis ir vietoje teigiamu atsiliepimu apie miesta, gausime eiline doze nusiskundimu ir patyciu apie apsnerksta ir netvarkoma miesta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių