Quantcast

Šilelio dviračių taką planuojama sujungti su Kaunu

  • Teksto dydis:

Nuo Šilelio iki Kulautuvos nutiestas dviračių takas tampa vis populiaresnis. Deja, iš Kauno minantiems dviratininkams tenka įveikti nesaugų ruožą tarp Kazio Veverskio tilto per Nevėžį ir Raudondvario riboženklio.

Šią problemą siekianti išspręsti Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Kauno rajono savivaldybė baigė rengti šios atkarpos techninį projektą. Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Povilaitis pasakojo, kad 820 m ilgio takas bus skirtas ne tik dviratininkams, bet ir pėstiesiems, kurių čia būna taip pat nemažai.

Takas drieksis šalia valstybinės reikšmės krašto kelio Kaunas–Jurbarkas, dešiniąja jo puse: nuo K.Veverskio tilto iki Nevėžio gatvės ir kairiąja kelio puse nuo Nevėžio gatvės iki Pakalnės gatvės.

Ties Nevėžio gatve per plentą bus įrengta pėsčiųjų ir dviratininkų perėja. Planuojamo tako plotis – 2,50 m, kelkraščio – 0,5 m. Projektuotojai automobilių kelią ir taką siūlo atskirti atitvaru, dešinėje pusėje įrengti apsauginę tvorelę ir sienutę.

Visiškai užbaigus projektavimo darbus bus ieškoma lėšų darbams atlikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
pakeliui turi veikti užkandinės ar kažkoks traukos centras būti gale numatomo maršruto, link ko žmonės norėtų ta kryptimi judėti dviračiais.

Manau

Manau portretas
Tikslinga kuo skubiau nukreipti automobiliu srauta per silelio apvaziavima aplenkiant Raudondvari.KIek pamenu tokiu planu buvo.

neblogas takas

neblogas takas portretas
bet KACERGINEJE IR BIRSTONE-GERESNI DVIRACIU TAKAI-IR KURORTAI GRAZUS, O KULAUTUVOJE NERA NEI VIENO RESTORANO-UBAGYNAS,VISI SULINDE I SAVO KAMURKES PRIE TELIKU SEDI,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių