Quantcast

Šilainių poliklinikos vadovas donkichotu būti nenori

Šilainių poliklinikai keturiolika metų vadovavęs mokslų daktaras Vidmantas Obelienius direktoriaus kėdę palieka be jokio gailesčio. Truputį apgailestauja tik dėl nebaigtų projektų. "Postų niekada nesureikšminau. Buvau paprastu poliklinikos direktoriumi", – sako V. Obelienius.

Novatorius, ėjęs pirmas

Ši savaitė mokslų daktarui V.Obelieniui – paskutinė einant Kauno Šilainių poliklinikos direktoriaus pareigas. Prieš kelias dienas aplankytas darbo kabinete, jo šeimininkas spinduliavo ramybę ir pasitikėjimą.

Tikėtina, kad šiomis dienomis V.Obelienius turėtų būti nusiteikęs džiaugsmingai, nes rugsėjo 28-oji – jo gimimo diena, šįkart – jubiliejinė.

"Daugiau dirbti nesirengiu, užsiimsiu malonia veikla. Turiu jos daug", – praėjusią savaitę prisipažino V.Obelienius, bet jau vėliau, paklaustas, ką ketina veikti nuo spalio 1-osios.

O iš pradžių kalbėjo vien apie polikliniką. Dar nebaigtus darbus, projektus, kuriais tebegyvena.

"Esame numatę namų tarnybos ir skubios pagalbos plėtrą. Norime įsteigti atskirą poskyrį sveikatos draudimo neturintiems pacientams, emigrantams, kurie prašo paslaugas suteikti greitai, neatidėliojant. Papildomos dokumentacijos dėl jų daug ir gydytojai gaišta laiką, skirtą iš anksto užsiregistravusiems pacientams", – atrodo, kad vienos didžiausių Kaune poliklinikos vadovas V.Obelienius tebegyvena naujų idėjų įgyvendinimu.

To jis nebespės padaryti. Sako: "Viskas, šiuos projektus palieku. Nepadariau." Juos tęsti pasiūlys naujam vadovui, ateisiančiam į jo vietą, kur dirbo keturiolika metų. Išplėtė polikliniką – įrengė nebaigtus statyti korpusus, pertvarkė struktūrą, įkūrė naujus padalinius, iš jų pirmasis šalyje – namų tarnybą, kai buvo nuspręsta nebevizituoti ligonių namuose.

"Modernizavome visas grandis, pradedant registratūra ir baigiant skaitmenizuotais radiologiniais vaizdais, įkūrėme pacientų informavimo sistemą, Stuburo ir sąnarių diagnostikos ir gydymo centrą", – priduria V.Obelienius, novatorius, daugybėje medicinos sričių visada ėjęs pirmas.

Sprendimas – gerai apsvarsčius

Ar neskauda širdies 65-erių vyrui, dar kupinam idėjų ir jėgų, kad reikia išeiti iš aktyvaus darbo, juolab kad konkursą yra laimėjęs penkeriems metams ir dar gali dirbti trejus?

"Sprendimas išeiti nebuvo vienadienis. Jis pasvertas ir pamatuotas, todėl nėra skausmingas. Kartais suspaudžia širdį tik dėl to, kad visas gyvenimas eina jau link saulėlydžio, o norisi dar daug ką padaryti", – susimąstė.

Baigti aktyvų darbą V.Obelienius sako nusprendęs, kai tris mėnesius gydėsi po traumos. Tai buvo gyvenimo apmąstymo laikas.

"Supratau, kad mano amžius, vadybos metodai, patirtis, požiūris, žinios jau ne tie, kurių poliklinikos steigėjams reikia dabar", – netikėtai apibendrino kauniečių pamėgtos gydymo įstaigos vadovas.

Ar gali nuvertėti patirtis, naujovės, pažanga?

Mokslų daktaras V.Obelienius šį klausimą atremia kontrargumentu. Sako, kad jis pats yra nusivylęs visa mūsų politika ir teisine sistema, nesibaigiančia sveikatos reforma, manipuliavimu visuomene, tiesos nepripažinimu, aiškinimu, kad pas mus viskas gerai.

"Dėl visko, kas blogai sveikatos sistemoje, kaltinami gydymo įstaigų vadovai, kad jie nesusitvarko. Sprendimai – taupykite, raskite lėšų. Privertus ubagą taupyti jis gyvens geriau? Man tai netinka", – piktinasi 42 metus sveikatos sistemoje dirbęs mokslų daktaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jokubas

jokubas portretas
STT ilgai snaudėį, nors 13 metų žinojo apie jį. Kiek daug žmonių jis nervus pagadino, Šiaip taip buvo iškrapštytas.

labai nori

labai nori  portretas
kibisovas uzgrobt visa kauna.nrteisiska

Pulko sūnus

Pulko sūnus portretas
nebuvo įstaigos, iš kurios šis veikėjas nebūtų išmestas be skandalų... Dabar vėl uabus steigia poliklinikos priedangoj. Panašu, kad įsivauzduoja esantis neliečiamas ir nebaudžiamas, kol pilikliniką socai globoja. Bet ar taip bus per amžius?
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių