Quantcast

Šeštadienį kauniečiai neskubėjo deklaruoti pajamų

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paskutinės minutės pasiūlymu šeštadienį deklaruoti pajamas, susigundė negausus būrelis kauniečių.

Nors įprastai savaitgaliais Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija nedirba, šį šeštadienį jos durys buvo atviros visiems  mokesčių mokėtojams, laiku nespėjusiems deklaruoti pajamų.

"Siekiame padėti gyventojams laiku ir tinkamai įvykdyti mokestines prievoles. Įvertinę klientų srautus ir poreikį, nusprendėme, kad Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos AVMI specialistai mokesčių mokėtojams deklaracijas padės pildyti ir šeštadienį", – prieš pat ilgąjį savaitgalį, džiugią žinią apie dovanotą dieną skelbė laikinasis VMI vadovas Artūras Klerauskas.

Tiesa, spūsčių, kurias dar penktadienį teko atremti didžiųjų miestų VMI padalinių darbuotojams, šeštadienį nebuvo nė kvapo. Pasak Kauno apskrities VMI darbuotojos Simonos, 8 valandą ryto įstaigos durų rankeną klibino vos keli miestiečiai. Prieš kelias dienas tuo pat metu į pastato vidų virto šimtai norinčiųjų deklaruoti pajamas. 

"Jaučiu, kad panašus vaizdas bus iki pat 15 valandos. Gal žmonės per vėlai sužinojo?", –  pro stiklines duris išlydėjusi pusamžę moterį, Simona kyštelėjo galvą į laukimo salę. Apie vidudienį joje ramiai lūkuriavo vos kelis interesantai: senjorų pora, jaunuolis, motina su vaiku ir veikiausiai iš užsienio grįžęs pusamžis vyras.

"Važiavau pro šalį ir visai netikėtai prisiminiau girdėjusi apie tai, kad deklaracijas bus galima pildyti šeštadienį, – Neradusi tikėtų kamščių stovėjimo aikštelėje ir spūsčių laukimo salėje, kaunietė Dainora įsitaisė šalia kitų laukiančiųjų. – Visu metus mokėjau už gyvybės draudimą. Žinau, kad nesusidarys labai įspūdinga suma, bet vis į mano kišenę, o ne iš jos."

Pateikti deklaracijas ir sumokėti mokesčius kasmet vėluoja bent kelios dešimtys tūkstančių piliečių, pasinaudojusių didesniu nei priklauso neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, taip pat tie gyventojai, kurie dirbo su verslo liudijimais ar individualios veiklos pažymomis. Visiems vėluojantiems vasarą VMI siunčia elektroninius ir tradicinius popierinius laiškus. Kaunietis Domas prasitarė prieš metus tokį gavęs, todėl nenorėdamas besikartojančio scenarijaus, suskubo išnaudoti dovanotą šeštadienį.

"Bandžiau namuose pildyti, bet nelabai supratau. Buvau pasiruošęs čia sugaišti mažiausiai valandą, o panašu, kad susisuksiu per kelias minutes", – Simonai dar kartą kyštelėjus galvą, kaunietis pakilo nuo savo kėdės.

Besibaigiant savaitei VMI jau sulaukė apie 1,08 mln. pajamų deklaracijų už 2016 metus, daugiau nei 67 tūkst. turto deklaracijų ir 236 tūkst. prašymų skirti paramą. Praėjusiais metais pajamas už 2015 metus deklaravo beveik 1,2 mln. gyventojų, turto deklaracijas pateikė apie 110 tūkst. gyventojų, VMI sulaukė 627 tūkst. gyventojų prašymų skirti paramą įvairioms organizacijoms.


Šiame straipsnyje: VMI deklaravimas Kaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Deklaraciją pateikiau dar kovo mėn., bet jeigu nebūčiau iki šiol pateikusi, nežinojau, kad vmi dirbs šį šeštadienį.Per mažai informacijos....net nustebau.

...

... portretas
Cha: "Šeštadienį kauniečiai neslubėjo deklaruoti pajamų" - o kam čia 'šlubėti'?..
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių