Quantcast

Senamiestyje pasklido rudens ir amatininkų gėrybės

Trims dienoms penktadienį į Kauną atsikraustė begalė kultūrinio paveldo atstovų, amatininkų ir ūkininkų.

Juos senamiestyje subūrė „Kauno mugė. Ruduo – 2018“.

„Nuo seniausių laikų mugės idėja buvo ne tik parduoti gaminius, bet ir surengti pasirodymus, pademonstruoti naujas idėjas, išeiti į viešumą ir populiarinti savo veiklas“, – teigė renginio organizatoriai VšĮ „Sukurta LT“.

Dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos mugės dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos palapinių eilės driekiasi Vilniaus, M. Valančiaus g. ir raitosi Rotušės aikštėje.

Šiemet renginio teritorija – mažesnė, bet nuo pasiūlos raibsta akys, nosį kutena vis kitokie viliojantys kvapai. Vienur čia pat prie prekystalio rūkoma žuvis, kitur pasimeti tarp daugybės prieskonių mišinių, ne tik lietuviškų tradicinių, bet ir graikiškų, indiškų gėrybių.

„Kepėm per naktį“, – kviečia prieiti ir paragauti riestainių, kurių maišeliais nukrautas stalas moteris.

Daržovių ir vaisių galima rinktis ir iš šviežių, ir iš marinuotų ar kitaip paruoštų žiemai. Kauno rajono ūkininkės Zitos Rimkienės ūkyje išaugintomis daržovėmis ir prekiaujanti jos dukra Ieva pasakojo, kad populiariausios yra jau paruošti produktai, pavyzdžiui, „Skanėstas žiemai“, pagamintas iš pomidorų, paprikos, morkų, svogūnų, cukinijos, aliejaus ir druskos.

Nuo seniausių laikų mugės idėja buvo ne tik parduoti gaminius, bet ir surengti pasirodymus, pademonstruoti naujas idėjas, išeiti į viešumą ir populiarinti savo veiklas.

Gabija Sakalauskaitė, studijuojanti nanomedžiagų chemiją, prekiavo šeimos ūkyje Ukmergėje išaugintų uogų džemais ir uogienėmis. Populiariausia -–šermukšnių uogienė. Už 330 ml indelį šios uogienės – 4 eurai. Šių metų naujiena – erškėtuogių džemas. Nors prie jo yra daug daugiau darbo – šiose uogose daug kauliukų, jie išimami rankomis, tačiau kaina – ta pati.

Mėsos ir duonos gaminiais domėjosi ir vietiniai, ir svečiai.

„Dviejų vienodų nerasi“, – tikina po įvairias mugės vietas pasklidę medžio, odos, keramikos, vilnos dirbinių, įvairių papuošalų pardavėjai.

Organizatoriai žada visus nustebinti ir muzikos skambesiu, teatro premjeromis, cirko magija, kūrybinėmis dirbtuvėmis. „Nenorime, kad vasaros sezono uždarymo metu veiksmas vyktų tik stacionariose scenose. Teatras ir cirkas bus šalia žiūrovų, kurie galės iš arti pamatyti atlikėjus, pajausti jų emocijas. Juos nustebins šalia jų žygiuojantis kojūkininkas, gyvos skulptūros ar iš niekur pasirodantis iliuzionistas, kuris čia pat atliks triukus su kortomis, renginio lankytojai net gi galės priartėti prie stebuklus kuriančių cirko akrobatų. Nenorime atskirties tarp žiūrovų ir atlikėjų. Norisi, jog žmonės pajaustų, įsitrauktų į vyksiančius renginius, nes jie yra skirti būtent jiems“, – prie mugės prisidėjusios Kauno senamiesčio draugijos vadovė Ona Peičiūtė.

Mugėje speciali zona įrengta ir vaikams. Steigiamojo Seimo aikštėje veikia įspūdingo dydžio „Kakės Makės pramogų parkas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O po kiek mugėje krabai?..

tuoj bėgsiu

tuoj bėgsiu portretas
bet pažiūrėjau, kad piniginėje tik 7€........

Ta

Ta portretas
pati suknelė tik kita panelė. Niekuo nesiskiria nei Hansa dienos,nei rudens mugė,nei Kaziuko mugė(tik Verbų nėra). Dešros,skudurai,šaukštai,žuvis,alus,karoliukai,vilnoniai mezginiai,suvenyrai, nežinau kam reikalingi,gal dulkėms rinkt,vietoj siurblio. Bobelės nosis sukišę į džiovintus vaisius. Beje kur žiūri veterinarinė tarnyba. Ten higienos nėra. Kainos didelės. Naminės duonos kilogramas 4€, raugintų kopūstų mažas kibirėlis 2€. Nemanau,kad tai normalu. Plėšikavimas ir tiek. Šiandien Nemuno saloje giminių šventė manau dauguma eis ten. M.Stasiulis vedėjas, manau bus neblogai. Plius koncertas. Šį savaitgalį pasirinkimo daug. Dar prasideda Šiluvos atlaidai. Oras geras,tik noro ir jėgų reikia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių