Quantcast

Sekmadienį Kaunas virs dideliu bėgimo taku

Šį sekmadienį Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno stadione, startuos jau antrus metus organizuojama sporto šventė  „Kauno pusė maratono“. Šiemet dalyviai galės rinktis pusės maratono (21,098 km), 10 km ir 5 km distancijas. Nepamiršti ir mažieji bėgimo gerbėjai – jų laukia 500 metrų vaikų bėgimas, bei norintiems tiesiog gerai praleisti laiką – nemokamas FUN RUN bėgimas. Dalyviai varžysis ir dėl „Eurovaistinės 10 km bėgimo taurės“, dėl kurios bus varžomasi net 7 Lietuvos miestuose, taip populiarinant sportą ir sveiką gyvenseną. Verta paminėti, kad šios taurės laimėtojas praturtės 1500 litų. Bendras šios taurės prizinis fondas sudaro net 14 400 litų.

Planuojama, kad šiemet dalyvaus daugiau nei tūkstantis bėgimo entuziastų, tarp kurių bus keli Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos žaidėjai bei palaikymo šokėjos, taip pat karatė klubo „Orionas“ nariai, kurie pažadėjo bėgti vilkėdami kimono. Dieną prieš maratoną Kauno futbolo klubas “FBK Kaunas“ pristatys savo naujas komandos aprangas ir planuoja jas parodyti visiems bėgdami Kauno pusmaratonyje.

Spaudos konferencijoje susirinkę šventės organizatoriai Darius Mikulis, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir „Eurovaistinių“ tinklo direktorė NeringaVaitelytė džiaugiasi, kad šis bėgimas jau tampa gražia tradicija ir sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Jų teigimu, šia iniciatyva ir yra siekiama kuo labiau populiarinti sveiką gyvenseną ir įtraukti vis daugiau dalyvių.

N. Vaitelytė, pati rodydama pavyzdį, bėgo pirmajame „Eurovaistinės 10 km taurės“ etape, kuris vyko Alytuje. „Buvo sunku, reikėjo daug užsispyrimo, tačiau kirtus finišo liniją ir pamačius plojančius žiūrovus apėmė tikra euforija“ – taip apie savo bėgimą atsiliepė N. Vaitelytė.

Kauno meras prisipažino, kad jis vis dėlto yra didesnis dviračių sporto mėgėjas, tačiau ir dviračių, ir bėgimo maratonų tikslas tas pats – populiarinti sportą ir raginti žmones gyventi sveikai.

Visų šventės dalyvių laukia daug prizų ir staigmenų, įvairios sveikatinimo dovanos. Tad visi neabejingi sportui ir sveikai gyvensenai, balandžio 27 dieną yra kviečiami į Ąžuolyną pakvėpuoti grynu oru, o galbūt ir patys sudalyvauti pusmaratonyje, kurį remia „Swedbank“, arba tiesiog smagiai prabėgti trumpesnę distanciją.


Šiame straipsnyje: maratonaspusmaratonisbėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

to luka

to luka portretas
5 km gali prabėgti nemokamai

luka

luka portretas
Bet jei remia Swed bankas, kodėl toks didelis dalyvio mokestis??????Nemokamai arba 5 lt, tikrai tuos 10 km prabėgčiau, nors ir nemėgstu bėgimo spūstyse.

kazin

kazin portretas
ir kpcinskas pes duobes suoliuos? nors uz gera atlygi kodel ir ne...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių