Quantcast

Sėja virto vaikų pramoga

"Norint, kad augalai užaugtų, jiems reikia žemės, vandens, sėklų, saulės ir meilės", – rimtai nusiteikęs aiškino šešiametis Kipras, Kauno rajono Noreikiškių darželio "Vaikystės lobiai" priešmokyklinio ugdymo grupės "Deimančiukai" auklėtinis.

Dvylika berniukų ir mergaičių iš "Deimančiukų" grupės saulėtą balandžio dieną darželio kieme klegėdami bėrė į vazonus žemes, laistė jas ir, linksmai atplėšinėdami pakelius, sėjo į ką tik paruoštą dirvą burokėlių, žirnių, ridikėlių, šparaginių pupelių, morkų, kvapiųjų pelėžirnių, salotų ir mažųjų agurkų sėklas. Darželio auklėtojų Raimondos Kriščiūnienės ir Vitos Pavilionytės konsultuojami auklėtiniai dalyvavo "Nojaus sėklų" akcijoje.

"Morkos man patinka, nes jos skanios. Todėl jas ir sėju", – paaiškino Šarūnas, gana gausiai įbėręs morkų sėklyčių į vazoną.

Nijana pasirinko sėti žirnius. "Sėjau linksmuosius žirniukus. Linksmaisiais juos pavadinau, nes man taip patinka juos vadinti. Ir žirniukai patinka, nes jie saldūs ir skanūs, ir dėl to noriu jų užsiauginti. Sėju juos ne pirmąsyk. Kažkada anksčiau jau sėjome žirnius su močiute jos dideliame darže, kuriame auga įvairiausios daržovės, – pasakojo Nijana, o paskui susimąstė ir retoriškai paklausė: – Kažin, o kam reikalingas didelis daržas?"

Pasėjusi kvapiuosius pelėžirnius Lukrecija išsidavė, kad tikisi, jog viskas sudygs jau poryt, ir nubėgo išdykauti su Rusne, kuri pasirinko sėti mažuosius agurkėlius ir pažadėjo nuolat prižiūrėti daigus bei kasdien juos laistyti.

Mergaičių grupės draugas Rapolas prognozavo dalykiškiau: "Manau, kad daigeliai pasirodys po poros savaičių."

Kai kiti vaikai, baigę linksmąjį darbą, jau triukšmingai žaidė, Rapolas su Kipru atsargiai ir susikaupę iki galo atplėšė jau praplėštus pakelius. "Ieškome sėklyčių, gal kur liko, nes norime namuose pasisėti, o nežinome, kur jų nusipirkti", – paaiškino Rapolas.

"Ar galėsime jas pasiimti namo?" – mandagiai pasitikslino Kipras.

Į "Nojaus sėklų" akciją raginamos įsitraukti visos Kauno ikimokyklinio ugdymo įstaigos ir šeimos. Tereikia įsigyti specialiai vaikams skirtų sėklų, pavadintų "Kids dream garden" ("Vaikų svajonių sodas"), jas pasėti, nufotografuoti augalą ir atsiųsti nuotraukas. Gražiausių nuotraukų savininkai bus apdovanoti įvairiausiais prizais.

Svajonių sodo projekte gali dalyvauti kiekvienas. Svarbiausia, kad jaunajam daržininkui būtų ne daugiau kaip šešiolika metų, o smagus sodininkystės procesas būtų įamžintas nuotraukose. Registruotis ir siųsti nuotraukas galima projekto tinklalapyje http://kidsdreamgarden.com.

Projektas vyksta nuo šių metų balandžio 1 d. ir tęsis iki spalio 31 d. Geriausi daržininkai, kurių laukia trylika prizų, bus paskelbti lapkričio 10 d. Didysis prizas – penkių dienų kelionė į Vokietijos Serenčio pramogų parką ir Danijos Legolendo pramogų parką. Kelionė skirta dviem asmenims – laimėjusiam vaikui ir lydinčiam asmeniui. Du kiti laimingieji laimės po planšetinį kompiuterį, o likusiems dešimt laimėtojų bus padovanoti stalo žaidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių