Quantcast

Šeimos dieną vaikai ir seneliai pasitiko skambant dainoms

Šeimos dieną Kauno moksleivių aplinkotyros centro ir Kauno Panemunės senelių namų bendruomenės pasitiko kartu, skambant dainoms ir smuiko melodijoms.

Gegužės 13 d. popietę, jaukioje senelių namų salėje, kelios skirtingos kartos dalijosi bendrumo ir susitikimo džiaugsmu, o po šventinio koncerto Kauno moksleivių aplinkotyros centro pavaduotoja ugdymui Vida Lauruškienė palinkėjo senjorams stiprios sveikatos, šiltos vasaros ir ramybės.

Jaunieji gamtininkai padovanojo seneliams vaistažolių, rankų darbo siuvenyrų ir savo pačių užaugintų gėlių, tikėdamiesi, kad ramiai ošiančių pušų pavėsyje jų sukurti ir apsodinti gėlynai gražiausiomis spalvomis nuspalvins kiekvieno senelių namų gyventojo kasdienybę. 

Linksmais muzikiniais kūriniais, prasmingomis mintimis apie šeimą ir bendrumą tą popietę dalijosi ne tik mokiniai ir seneliai, bet ir Kauno miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių komiteto pirmininkė Rasa Šnapštienė bei Kauno moksleivių aplinkotyros centro direktorė Marioleta Matelienė. Artimiausiu metu numatyta pasirašyti bendradarbiavimo sutartį tarp Moksleivių aplinkotyros centro ir Panemunės senelių namų, tapsiančia oficialiu naujo ryšio, gražios organizacijų draugystės patvirtinimu.

Nenuilstantį jauno žmogaus gyvenimo tempą, bėgimą pristabdė senelių namų ramybė ir jų mažam sodelyje krentantys obelų žiedai. Nepamiršti džiaugtis šeimos akimirkomis ir dažniau nusišypsoti, apkabinti ir rūpintis vienas kitu taip, kaip rūpinamės kukliai besiskleidžiančiu gėlės žiedu – tokios mintys galvoje sukosi kiekvienam, tą gražią popietę praleidusiam kartu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių