Quantcast

Savivaldybės reforma: steigiamas naujas skyrius

Kauno miesto savivaldybės administracijos reorganizacija tęsiasi. Miesto valdžia pritarė siūlymui steigti naują skyrių. Valdininkai tikina, kad bendras darbuotojų skaičius nesikeis.

Prižiūrės įmones

Prieš kelerius metus pradėta Kauno savivaldybės administracijos reorganizacija. Jos esmė – sumažinti biurokratinį aparatą ir sutaupyti. Sujungus skyrius, valdininkų sumažėjo 20 proc. Antradienį miesto valdžia pritarė steigti naują Juridinių asmenų valdymo skyrių. Skelbiama, kad skyrius bus suformuotas iš dabar dirbančių specialistų.

"Iki šiol Finansų ir ekonomikos skyriaus Įmonių valdymo poskyris užsiėmė didžiųjų miesto įmonių priežiūra, tokių kaip "Kauno vandenys", "Kauno švara", "Kauno energija" ir "Kauno autobusai". Naujasis skyrius prižiūrės visas biudžetines miesto įstaigas. Kuriant naują skyrių, papildomi etatai nekuriami, darbuotojų skaičius tikrai nesikeis", – aiškino Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Jis pridūrė, kad 2015 m. reorganizuota visa savivaldybės administracija. Tuomet darbuotojų skaičius sumažėjo nuo 786 iki 654. Šiuo metu savivaldybės administracijoje dirba 641 darbuotojas. Kol kas naujojo Juridinių asmenų valdymo skyriaus vedėjo pareigas eis Mindaugas Kyguolis. Jis iki šiol užėmė Įmonių valdymo poskyrio vedėjo pareigas. Vėliau bus skelbiamas konkursas.

Kuriant naują skyrių, papildomi etatai nekuriami, darbuotojų skaičius tikrai nesikeis.

Kitos pertvarkos

G.Petrauskas tikino, kad savivaldybės administracija prisitaikytų prie besikeičiančių gyvenimo sąlygų, dirbtų efektyviai, įvairūs pertvarkymai, patobulinimai atliekami nuolat. Finansų ir ekonomikos skyrius nėra vienintelis, kuris šiemet sulaukė pertvarkų. Jos šiais metais jau atliktos Turto, Apskaitos ir Finansų skyriuose.

"Kalbant apie Turto skyrių, svarbiausia, kad visas miesto turtas būtų vienose rankose, o už kiekvieną objektą būtų paskirtas atsakingas specialistas. Mes perėjome nuo atsakomybės už procesą, prie atsakomybės už konkretų objektą ir veiklos rezultatą. Efektyvesnė informacijos sklaida, nesidubliuojančios funkcijos – tai dar keli pertvarkų pranašumai", – reorganizacijos pranašumus vardijo savivaldybės administracijos direktorius.

Pasikeitusios pareigos

Pastebima, kad pertvarkos vyksta ne tik sujungiant skyrius, bet taip pat keičiasi ir darbuotojų pareigybės. Specialistai perkeliami iš vieno skyriaus į kitą. Štai Jolanta Baltaduonytė ėjo Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėjos pavaduotojos pareigas, dabar ji – Socialinių paslaugų skyriaus vedėja. Rokiruotės vyksta ir kituose skyriuose.

"J.Baltaduonytė perkelta tarnybinio kaitumo būdu. Dar vienas pasikeitimas – Vaikų teisių apsaugos skyriuje. Čia esant tarnybinei būtinybei naująja vedėja paskirta Eglė Andriuškienė. Iki tol ji ėjo Personalo valdymo skyriaus vedėjo pavaduotojos pareigas. Buvusi Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė sulaukė pensinio amžiaus", – komentavo G.Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Vaiku teisiu apsaugos specialistes rodo pavyzdinga elgesio kultura vaikams rukydamos cigaretes ir palikdamos kruvas kancaru ant gatves

Sveikinu

Sveikinu portretas
Sveikinu Eglę su naujomis pareigomis, tikiu, kad Vaiko teisių apsaugos skyriuje bus įvesta tvarka ir darbo drausmė, baigsis darbo metu poniučių šliaužiojimai po parduotuves ir pasisėdėjimai kavinėse.

pastebėjimai

pastebėjimai portretas
Reformos būtinos, pristeigta skyrių, skyrelių, įstaigų, įstaigėlių. optimizavimas ir ko skubiau, ko mažesnė įstaiga, daugiau dar ir įvairių pavaduotojų, dubliuoja vienas kito darbus. Latvijoje jau prieš 5 metus pradėjo taupyti lėšas p.s po pietų pertraukos- tarnautojų darbo vietose prasideda valgymai ir kavų gėrimai...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių