Quantcast

Savivaldybės parama – šansas kauniečiams

Bendrovės "Kauno centro būstas" direktorė Jurgita Jurevičiūtė-Balčiūnaitienė pastebi, kad savivaldybės parama paveldo statinių fasadams ir balkonams atnaujinti – puiki galimybė kauniečiams atsinaujinti būstą.

Labai aktualus pasiūlymas

Ši programa ypač aktuali Kauno centro gyventojams, nes čia nemažai pastatų yra prastos būklės. J.Jurevičiūtės-Balčiūnaitienės skaičiavimais, tokių statinių yra mažiausiai kelios dešimtys. Stipriai aptrupėję jų fasadai, akį rėžia atviri plyšiai. Remonto prašosi ir daugybė avarinės būklės balkonų.

Jie kelia grėsmę būsto savininkams, svečiams ir praeiviams. Balkonai aptrupėję iki laikančiosios armatūros, kai kuriuose trūksta apsauginių tvorelių. Tai taip pat sudaro slogų estetinį vaizdą, anaiptol neprisideda prie miesto teigiamo įvaizdžio kūrimo.

"Nuolat raginame gyventojus tvarkytis, patariame remonto darbų nenukelti vis vėlesniam ir vėlesniam laikui, tačiau didesnio entuziazmo sulaukėme tik šiemet, kai savivaldybė paskelbė apie fasadams ir balkonams skiriamą milijoną eurų", – pasakojo J.Jurevičiūtė-Balčiūnaitienė.

Suskubo dėl penkių pastatų

Bendrovė rengė ir rengia balsavimus, kviečia atsiliepti gyventojus, kuriuos domina tokia miesto iniciatyva. Administratoriai ragino nepraleisti tokios galimybės namui tvarkyti ir tvarkybos projektui gaunant iki 50 proc. savivaldybės finansinę paramą.

"Šiuo metu beveik baigti paruošti penki tvarkybos projektai ir greitai juos pateiksime savivaldybei kartu su paraiškomis", –  apibendrino vadovė.

Gavus didžiosios dalies namo savininkų pritarimą tvarkymui, pradedamas rengti tvarkybos projektas, nepriklausomas sąmatininkas paruošia sąmatą. "Kauno centro būstas" apsiima suorganizuoti visus reikalingus darbus savivaldybės paramai pastatų atnaujinimui gauti. Padeda gyventojams pasirengti tvarkybos projektus, sutvarkyti kitą reikalingą dokumentaciją.

Fasadų, balkonų tvarkymas yra brangus dalykas. Net ir gavus 50 proc. paramą, finansinė našta, tenkanti gyventojams, yra nemaža.

Jeigu šį pavasarį gyventojai nespėjo vieningai apsispręsti, tikėtina, kad, sulaukę pakankamo savininkų pritarimo, jie galės gauti paramą kitų metų pradžioje.

Galimybė atsiskaityti išsimokėtinai

Į Kauno centro teritoriją patenkantys statiniai priskiriami kultūros vertybių paveldo zonai. Tokiems namams tvarkyti galioja griežtesni reikalavimai: privalu išlaikyti pastato autentiškumą, naudoti atitinkamas medžiagas. Be to, remonto darbams samdyti galima tik specialias tokiems darbams atestuotas įmones. Dėl to išauga pastatų centre remonto išlaidos.

"Darbų kaina yra ganėtinai didelė. Fasadų, balkonų tvarkymas yra brangus dalykas. Net ir gavus 50 proc. paramą, finansinė našta, tenkanti gyventojams, yra nemaža. Suprasdami tai, siūlome labai lanksčias išsimokėjimo sąlygas ir galimybę išsimokėti per ilgesnį nei dvejų metų laikotarpį – net iki šešerių metų", – sakė "Kauno centro būsto" direktorė.

Nekilnojamojo turto ekspertai galvojantiesiems ateityje parduoti butą ar pastatą miesto centre pataria atsižvelgti į tai, kad dėl sutvarkyto fasado pakyla nekilnojamojo turto vertė, o netvarkinga pastato išorė atbaido potencialius pirkėjus ir klientus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sene

sene portretas
o kas gadina fasada-visi gyventojai,ju abejingumas.....

kaunietė

kaunietė portretas
tie kas turi balkoną ir turi mokėti daugiau už fasado remontą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių